Dierenvoedselbank plaatst inzamelbak voor dierenvoeding in de Kortestraat in Anzegem

Mario Vanrobays met hond Braco en Sylvie Derycke met hond Shakespeare aan de inzamelbak van de Dierenvoedselbank. © GV
Redactie KW

Sinds een paar weken is de vzw Dierenvoedselbank Zuid-West-Vlaanderen een feit. Deze vzw wil mensen die het niet breed hebben, ondersteunen bij de zorg voor hun dieren. Daarvoor plaatsten ze een aantal verzamelbakken waarin mensen dierenvoeding en andere dierenartikelen kunnen deponeren. In Anzegem werd een inzamelbak geplaatst op de oprit van Sylvie De Rycke in de Kortestraat 7.

“Ik heb enkel de toestemming moeten geven aan de vzw om de bak aan mijn huis te zetten”, vertelt Sylvie. De oprichters van de vzw komen maandelijks de inhoud van de bak ophalen en maken er dan pakketten van. Deze bezorgen zij dan aan de personen die ingeschreven zijn. Dit zijn mensen die bijvoorbeeld door omstandigheden werkloos of in schuldbemiddeling zijn en die zonder deze steun niet meer voor hun dieren zouden kunnen zorgen. Het helpen bestaat voornamelijk uit het voorzien van eten. Er worden ook projecten om te ontvlooien georganiseerd. De vzw is nu ook de mogelijkheid aan het bekijken om via een dierenarts de eerste zorgen aan een verminderd tarief te kunnen aanbieden.”

“Mijn reactie over de eerste week is heel positief”, zegt Sylvie. “Er zat al heel wat in de inzamelbak. We kregen ook veel positieve reacties van mensen. De bak is altijd toegankelijk. Schenkers hoeven dus niet aan te bellen, want ik heb zelf vier honden en anders komt dat hier niet goed”, lacht Sylvie. “Alle vier blaffen ze iedere keer als de bel gaat.”

Spaarpotten

Andere inzamelbakken staan aan de Heirweg 139 in Wielsbeke, aan de Garenstraat 8 in Moen en in de Waregemtraat 379 in Deerlijk. “In de toekomst willen we in iedere gemeente waar we mensen helpen een donatiebak zetten”, vertelt Jennifer Dobbelaere, één van de oprichters uit Wielsbeke. “Binnen onze vzw kunnen we rekenen op een mooie groep vrijwilligers. In verschillende winkels en frituren staan er nu ook spaarpotten waarvan het geld gebruikt zal worden voor medische ondersteuning.”

De vzw financieel ondersteunen, is ook een mogelijkheid. Dat kan je doen op het rekeningnummer BE78 3632 0066 8586 van de vzw Dierenvoedselbank Zuid-West-Vlaanderen.

(GV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.