Dienstencentrum De Ploeg in Lichtervelde is op zoek naar vrijwilligers

Henriette Labens, Marie-Jeanne Devriendt en Els Denolf in de cafetaria. (Kurt)©Kurt Desplenter Foto Kurt
Henriette Labens, Marie-Jeanne Devriendt en Els Denolf in de cafetaria. (Kurt)©Kurt Desplenter Foto Kurt
Redactie KW

Nu de horeca opnieuw open is, kan ook het terras van de cafetaria van dienstencentrum De Ploeg z’n activiteiten hernemen. Helaas kampt De Ploeg met een tekort aan vrijwilligers. “We willen ons team niet overbelasten, daarom zijn we op zoek naar extra helpende handen”, zegt Els Denolf.

Het dienstencentrum De Ploeg is een open huis waar sociale netwerken uitgebouwd worden. Je kan in De Ploeg terecht voor recreatie, ontspanning, vormingen en workshops, zoals computer- en taalles of een cursus kalligrafie of keramiek.

Daarnaast fungeert De Ploeg ook als ontmoetingsplaats en die ontmoetingen gebeuren voornamelijk in de cafetaria. “Mensen associëren de cafetaria van De Ploeg vaak met een ouder publiek, omdat de locatie deels ter beschikking staat van het woonzorgcentrum”, zegt Els Denolf. “Maar iedereen is hier welkom, ongeacht leeftijd, interesses, geloofsovertuiging of sociale en financiële mogelijkheden.”

Sinds het begin van de eerste lockdown bleven de deuren van de cafetaria van De Ploeg echter gesloten, ondertussen dus al meer dan een jaar. Met de heropening van de horeca, kan men bij De Ploeg nu eindelijk weer aan de slag, ware het niet dat men op dit moment met een tekort aan vrijwilligers kampt.

“De cafetaria is dagelijks open en wordt in de namiddag uitgebaat door vrijwilligers”, legt Els uit. “We hadden een grote poule enthousiaste en gedreven vrijwilligers, maar in een jaar tijd kan er veel gebeuren. Een aantal onder hen hebben zich toegelegd op andere hobby’s, of zijn omwille van corona nog wat terughoudend om terug te komen. Omdat we onze huidige vrijwilligersploeg niet willen overbelasten, zijn we dus op zoek naar extra helpende handen.”

Geen ervaring vereist

Wie zich voor De Ploeg engageert, komt terecht in een fijn team. Daarnaast zijn er geen specifieke voorwaarden om mee te helpen. “We verwachten wel wat continuïteit in het engagement, maar verder zijn er geen vereisten. Kandidaten hoeven geen horeca-ervaring te hebben en mogen zelf beslissen hoe vaak ze komen. Ook leeftijd maakt niet uit. Jong en oud, iedereen is welkom.”

(LH)

Vrijwilliger worden bij De Ploeg? Neem contact op met Els Denolf via els.denolf@ocmwlichtervelde.be of 051 70 84 76

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier