Den Deugniet krijgt nieuwe stek boven ‘El Passo’

Het Koekelaarse jeugdhuis ‘Den Deugniet’ krijgt een nieuw onderkomen boven café El Passo in de Noordomstraat. Dat bleek na een vraag van Tom Pollentier (CD&V) tijdens de gemeenteraad.

Het jeugdhuis krijgt een nieuw onderkomen boven café El Passa. © Foto Coghe

Jeugdhuis ‘Den Deugniet had vroeger zijn stek in de Sterrestraat. Omwille van overlast besloot het college van burgemeester en schepenen in september 2017 dat het jeugdhuis dicht moest. Het gemeentebestuur lijkt nu een nieuw onderkomen voor het jeugdhuis gevonden te hebben. “Er zou een oplossing zijn voor het jeugdhuis”, stelde Tom Pollentier tijdens het vragenkwartier van de raad. “Den Deugniet zou boven café El Passo een nieuwe stek krijgen.”

Dat werd bevestigd door Schepen van Jeugd Jan Lievens (Open Vld). “We zullen alvast proberen om een aparte ingang voor het jeugdhuis te voorzien”, vertelt de schepen. Iets waar Tom Pollentier zich kon in vinden. “Het is cruciaal om te slagen dat het jeugdhuis er over een eigen ingang beschikt”, aldus het raadslid. “Jongeren zullen afgeschrikt worden als ze eerst door het café moeten om het jeugdhuis te bereiken, terwijl ouders daar ook niet echt gelukkig mee zullen zijn. De bovenverdieping van El Passo vinden wij goed als tijdelijke oplossing. We blijven voorstander van een definitieve oplossing binnen het gemeentelijke patrimonium.”

Schepen Lievens bevestigde Tom Pollentier dat er nog geen overeenkomst is met de eigenaar van het gebouw. “Ik hoop dat die er komt want de jongeren zijn al aan het werk in het gebouw om één en ander in orde brengen”, weet Tom Pollentier.

(BCH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.