Delhaize Oostkamp sluit een week na coronabesmettingen 16 personeelsleden

De winkel werd donderdagmiddag onmiddellijk gesloten.© GST
De winkel werd donderdagmiddag onmiddellijk gesloten.© GST
Redactie KW

Recent werden meerdere personeelsleden van Delhaize Oostkamp positief getest op het coronavirus. Om een verdere uitbraak te voorkomen en ervoor te zorgen dat er geen impact is naar de bezoekers toe, werd donderdagmiddag in overleg beslist de winkel tot zeker volgende week woensdag te sluiten.

Er werden meerdere coronabesmettingen vastgesteld in de lokale afdeling van Delhaize in de Kortrijksestraat in Oostkamp. Er werd aangestuurd op een algemene covidtest van het personeelsbestand en daaruit bleek donderdagmorgen dat er 16 medewerkers positief getest zijn op een totaal van een 60-tal personeelsleden.

Afgelopen dinsdag bevestigde de verantwoordelijke van Delhaize dat er twee personeelsleden thuis waren door covid-19. Een directe sluiting van de winkel was toen niet aan de orde.

Crisisoverleg

Om verdere besmetting onder het personeel te voorkomen, maar ook om de veiligheid van de bezoekers te garanderen, werd na een crisisoverleg met de covidcel van ELZ WE40, Agentschap Zorg en Gezondheid, de noodplanningsambtenaar, de burgemeester en de zaakvoerders beslist om de winkel onmiddellijk te sluiten, dit tot en met woensdag 31 maart. Deze periode zal ook gebruikt worden om grondig te reinigen en dit in overleg met het voedselagentschap.

Verantwoordelijkheid

Jan de Keyser, burgemeester: “We kunnen in deze periode niet voorzichtig genoeg zijn en moeten onze verantwoordelijkheid nemen. Het was geen makkelijke beslissing die de crisiscel moest nemen, maar we willen de rest van de personeelsploeg én de klanten op die manier beschermen.”

“Deze pauze-periode is noodzakelijk voor zaakvoerders, medewerkers en bezoekers. Ik waardeer vooral de wijze waarop we professioneel tot dit besluit zijn kunnen komen. Ik wens vooral de zaakvoerders en medewerkers alle sterkte toe in deze onzekere periode.” (GST)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.