De zomer in Menen belooft weer bijzonder druk en gevarieerd te worden

Redactie KW

Ook dit jaar biedt Stad Menen een goedgevulde activiteitenkalender aan voor de maanden juni, juli, augustus en september.

Er worden allerlei verschillende evenementen in de kijker gezet: het kunstparcours, avondwandelingen, fietstochten, zomerboottochten, de Wieltjesfeesten, de verkiezing van de stadsambassadrice en nog veel meer. Schepen Laurent Coppens zet er zijn schouders onder samen met Isabel de Zaeytijd, diensthoofd van evenementen en toerisme, en Cindy Buyck die medewerker is op de toeristische dienst. Ze kunnen rekenen op de steun van twee vrijwilligers die gidsen, namelijk Gilbert Dewitte en Jozef Bousse.

Naast de gewoonlijke avondwandelingen en de fietstochten worden opnieuw dit jaar zomerboottochten georganiseerd. Dit keer zal er ook een kinderboottocht zijn naar Deinze op 17 juli. Op de boottocht is er een workshop waar de kinderen kleurrijke maar gezonde hapjes maken. Bij de fietstochten en in het kunstparcours van de Meninroad wordt de nadruk gelegd op de Eerste Wereldoorlog. Er zijn verschillende bezoeken aan historische monumenten in combinatie van kunst. Er wordt stilgestaan bij verborgen pareltjes nabij de weg tussen Ieper en Menen.

Traditiegetrouw zijn er ook de Wieltjesfeesten, dit jaar van 2 tot en met 4 september. Nieuw is dat inwoners op zaterdag een ontbijt kunnen nuttigen aan een democratische prijs. Daarnaast is er ook een Wereldfeest waar er verschillende internationale gerechten kunnen geproefd worden. Verder is er nu ook een Wielkesfestival die plaats vindt op vrijdag. Tal van lokale dj’s en een headliner treden op bij de Grote Markt.

(TD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.