De West-Vlaamse scoutseenheden winnen wedstrijd FOSonFire

Foto: De West-Vlaamse scouts van FOS Open Scouting juichen in het Minnewaterpark. (AV)
Redactie KW

De pluralistische jeugdbeweging, FOS Open Scouting bestaat 50 jaar. Dat wordt gevierd met de wedstrijd FOSonFire en tal van andere evenementen. Zaterdag 16 april verzamelden de scouts van de West-Vlaamse eenheden in Brugge. Zij wonnen de wedstrijd en mochten de prijzen in ontvangst nemen. Ze deden dat al juichend.

De jeugdbeweging telt zo’n 8200 leden met eenheden in Vlaanderen en Brussel. Alleen de eenheden van West-Vlaanderen vertoefden in Brugge. De eenheid uit Sint-Andries, de Menapiërs organiseerde het evenement. ‘s Middags was er een gezamenlijke picnick in het Minnewaterpark en daarna volgde de prijsuitreiking. In de namiddag werden alle scouts naar het centrum gestuurd voor een groots spel.

Winnaar

Voor de wedstrijd FOSon Fire kregen alle eenheden een divers palet aan opdrachten. “We kregen om de twee weken vijf opdrachten”, vertelt Titus Crepain, één van de leiders van de 220 Menapiërs. “Nadat we de opdracht hadden vervuld moesten we een filmpje plaatsen op Facebook. De punten werden verdubbeld als we met een andere eenheid samenwerkten en de West-Vlamingen hebben daar meteen op ingezet.” De Federaal verantwoordelijke, Pieter Monsaert, kwam persoonlijk naar Brugge om de medailles en prijzen uit te reiken.

(AV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.