De Panne investeert in fitnesspark voor jong, minder jong en G-sporters, met zicht op zee

Lokaal bestuur De Panne met burgemeester Bram Degrieck (derde van rechts) en schepen van Sport Stéphane Buyens (midden).© MVO
Lokaal bestuur De Panne met burgemeester Bram Degrieck (derde van rechts) en schepen van Sport Stéphane Buyens (midden).© MVO
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

De Panne manifesteert zich als een sportieve gemeente. Enkele jaren geleden werd Sporthal Den Oosthoek de ‘place to be’ waar iedere sportieveling zich kon uitleven in een sport naar zijn gading. Zopas heeft de gemeente 35.000 euro geïnvesteerd in een outdoor-designfitnesspark op het Canadezenplein, met zicht op zee!

Op sportief vlak komt zelfs de meest kieskeurige sportfanaat aan zijn trekken in De Panne. Heel wat sportverenigingen komen dan ook regelmatig in het nieuws met opmerkelijke prestaties: de zeilwagenrijders, de voetbal-, basket-, tennis- en petanqueploegen… In deze coronatijden is eens te meer het belang van buitenactiviteiten gebleken en daar speelt De Panne handig op in met een uitgebreid fitnesspark in openlucht.

G-sporters

Stéphane Buyens, schepen van Sport: “Met de aankoop van kwalitatieve designfitnesstoestellen tonen we dat we bewust investeren om beweging en sport voor iedereen toegankelijk te maken. Het Canadezenplein werd omgetoverd tot een echt sportplekje voor jong en oud. We hebben ook speciale aandacht besteed aan toestellen voor senioren én voor G-sporters.”

“Voor hen zijn er aangepaste sporttoestellen en trappers die eerder inzetten op beweging dan op intensieve sport. Deze fitnesstoestellen zijn een echte meerwaarde in onze gemeente. De toestellen zijn makkelijk in gebruik én geschikt voor jong en oud, zeker met de oefeningen die je bloedcirculatie en hart verbeteren. En nu kunnen we eindelijk ook weer achteraf een verfrissend glaasje drinken bij de plaatselijke horeca.”

Er is gekozen voor fitnesstoestellen van Norwell, die niet alleen kwalitatief goed scoren maar die met hun strakke design ook bijzonder mooi ogen. Ze zijn extra bestand tegen corrosie van zee en wind en dat is geen overbodige luxe, want ze staan aan de kustlijn.

QR-code en app

Hardlopers, passanten, sporters kunnen dus een sportsessie houden mét zicht op zee. Bij elk toestel staat ook een bordje met informatie voor de gebruikers. Wie de QR-code op het toestel scant krijgt handige filmpjes van de oefeningen te zien. Er bestaat ook een app die de afstanden, tijd en herhalingen kan bijhouden en de scores deelt op Facebook.

Info: dienst Sport – tel. 058 42 18 20 – sport@depanne.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.