De kleinkinderen van Andrea Calleeuw zijn dol op haar partybrood

Jozefien Eggermont

De beste recepten van West-Vlaanderen verzamelen, dat is de missie van Jozefien Eggermont. Zoals het partybrood van Andrea Calleeuw uit Oostkamp.

Andrea Calleeuw houdt ervan om in de keuken te staan. “En daar pikken mijn kleinkinderen ook een graantje van mee”, lacht ze. “Als ze op bezoek komen, vragen ze of ik partybrood wil maken. Het is een recept dat ik al jarenlang heb maar het blijft in de smaak vallen.”

Met het partybrood kan je dan ook alle kanten uit: “Als aperitief werkt het perfect, maar ook ‘s avonds als snack is het ideaal. Bovendien vraagt het niet veel werk. De ingrediënten zijn niet moeilijk, meestal heb je die standaard in huis.”

Warm eet Andrea het partybrood het liefst. “Maar eigenlijk kan het ook lauw of koud. Vroeger namen we het mee als we op reis vertrokken. Wil je het de dag nadien liever nog eens opwarmen, dan volstaat het om ze even in de oven te zetten op 100°C”, vult ze aan.

De kleinkinderen van Andrea Calleeuw zijn dol op haar partybrood

RECEPT

voor vier personen

INGREDIENTEN

– 4 witte korte baguettes (volledig afgebakken, van bij de bakker)

– 500 gram kalfsgehakt

– 4 eetlepels paneermeel

– 2 eieren

– 1 grote ui

– klein blikje tomatenpuree

– 300 gram belegen kaas in sneetjes

– boter

WERKWIJZE

Snij de stokbroodjes middendoor en beboter de helften lichtjes.

Snipper de ui fijn en snij de belegen kaas in blokjes.

Vermeng het gehakt met de eieren, het paneermeel, de ui, de tomatenpuree en de kaas. Verdeel het mengsel over de stokbroodjes. Zorg ervoor dat het hele broodje mooi bedekt is.

Bescherm je bakplaat met aluminiumfolie en schik er de baguettes op. Laat ze bakken in een voorverwarmde oven op 170°C voor 30 minuten.

Snij elke baguette in drie en dien warm op.