De hondjes van De Trouwe Vagehond zijn een attractie in de Statiestraat in Staden

Lindsay Leenknegt samen met hondjes Flurke en Chanel. (foto JCR) © JOKE COUVREUR
Carl Bruneel
Carl Bruneel Medewerker KW

Lindsay Leenknegt van dierenspeciaalzaak De Trouwe Vagehond trimt hondjes voor het raam van haar zaak. Ze kan daarbij op heel wat bekijks van passanten rekenen. Het ‘raamtrimmen’ heeft volgens Lindsay alleen maar voordelen. Zo zijn de honden een pak rustiger tijdens het trimmen, terwijl het voor het raam trimmen ook heel goede reclame blijkt te zijn.

Lindsay Leenknegt (43) startte in april vorig jaar De Trouwe Vagehond op, een dierenspeciaalzaak met focus op honden en katten. De zaak omvat ook een hondenuitlaatservice en een hondenoppasdienst. Ook het trimmen van honden behoort tot het takenpakket van de zaak.

De Trouwe Vagehond was aanvankelijk in het palettenbedrijf van de echtgenoot van Lindsay gevestigd en was welgeteld zeven vierkante meter groot. Ondertussen verhuisde De Trouwe Vagehond eind april naar een huurpand in de Statiestraat 16 waar nu ook decoratie aan de man gebracht wordt.

Sedertdien is De Trouwe Vagehond een attractie in de straat. Lindsay trimt immers honden voor het raam van haar zaak en dat kan naar verluidt op heel wat bijval van passanten rekenen.

“Nochtans heb ik er niet bewust voor gekozen om voor het raam te gaan trimmen”, vertelt Lindsay. “Het gebouw leende er zich gewoon toe om voor het raam te gaan postvatten. Ik heb interactie tijdens het trimmen altijd leuk gevonden.”

Alleen voordelen

“Indien ik dit pand zou moeten verlaten, zou ik zeker op zoek gaan naar een gebouw waar ik opnieuw voor het raam kan trimmen. Het werken voor het raam biedt immers alleen maar voordelen. Zo zijn de honden een pak rustiger. Ze zijn immers afgeleid door wat er op straat gebeurt. Dat is bijvoorbeeld een voordeel bij een dier dat niet graag heeft dat zijn pootjes getrimd worden. Hun focus wordt immers verlegd naar wat er buiten gebeurt.”

“Sommige hondjes zijn toch nerveus, maar problemen heb ik eigenlijk weinig. Ik ben zelf heel rustig tijdens het trimmen en ben ervan overtuigd dat je die rust ook overbrengt naar het dier. Honden die problemen hebben met het werken voor het raam heb ik eigenlijk bijna niet gehad. Eentje heb ik van het raam weg moeten draaien. Dat was dan ook de enige hond in een half jaar tijd waarop ik die maatregel heb moeten toepassen.”

Goede reklame

“Ook mijn concentratie lijdt overigens niet onder het ‘raamtrimmen’. Ik ben dan ook niet constant naar buiten aan het kijken. Het geeft ook motivatie om je werk extra goed te doen.”

Het live trimwerk kan geregeld op flink wat belangstelling rekenen. “Mensen houden toch heel regelmatig halt voor het raam als ik aan het werk ben”, weet Lindsay, “Iemand maakte zelfs al eens de vergelijking met Dagelijkse Kost van Jeroen Meus, waar passanten ook vaak binnen gluren terwijl Jeroen aan het werk is.”

Iemand maakte al eens de vergelijking met Dagelijkse Kost van Jeroen Meus waar passanten ook vaak binnen gluren

Het trimmen voor het raam blijkt ook heel goede reclame te zijn. “Bij bakkerij Adam recht tegenover mijn zaak is het vaak een komen en gaan. Nogal wat bakkerijbezoekers komen een kijkje nemen als ik aan de slag ben.”

“Ook de mensen die aan het aanschuiven zijn voor het kruispunt hier iets verderop kunnen mij vanuit hun wagen aan het werk zien. Daardoor zijn er toch een behoorlijk aantal nieuwe klanten bij mij terechtgekomen.”

“Het geeft ook een vorm van vertrouwen dat mensen me aan het werk zien. Je kan daarbij de vergelijking maken met een open keuken in een restaurant. Dat geeft ook een zekere vorm van vertrouwen aan de gasten.”

Lindsay vermoedt ook dat ze een unicum in hondentrimland is. “Ik heb alvast geen weet van andere zaken waarbij voor het raam getrimd wordt”, zegt ze.

Lindsay is ‘live’ aan het werk te zien in de Statiestraat 16.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.