De Croo, Vandenbroucke en Van Ranst niet welkom in Knoks restaurant La Ciboulette

Dirk Meulders

Het Knokse restaurant La Ciboulette geeft via een raamaffiche te kennen dat premier Alexander De Croo, minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke en viroloog Marc Van Ranst er niet welkom zijn. Een tweet daarover van Van Ranst zorgt voor gemengde reacties.

“Ik denk niet dat ik veel zin heb om ooit nog eens te gaan eten in restaurant La Ciboulette in Knokke-Heist wegens blijkbaar ‘niet te vreden’. Gelukkig zijn er talrijke andere meer smaakvolle restaurants aan onze kust”, twitterde Marc Van Ranst.

De reden is duidelijk. La Ciboulette pakt uit met een raambrede foto van viroloog Marc Van Ranst, premier De Croo en minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke met daarop een groot verbodsteken: verboden binnen te komen!

“Genoeg stommiteiten”

“Uiteraard zijn die heren niet meer welkom in mijn restaurant”, reageert chef-kok Xavier Ocet. “Die drie hebben al genoeg stommiteiten uitgestoken. De horeca maandenlang gesloten houden is regelrechte broodroof terwijl het bewezen is dat restaurants allesbehalve de motor zijn van deze pandemie.”

“Met duizenden opeengepakt het openbaar vervoer nemen of naar de kust sporen, opeengepakt als sardientjes, dat is wel toegelaten. Onbegrijpelijk! Het lukt de politiekers en de virologen simpelweg niet om de problemen op te lossen. Wat gaan ze doen als er over enkele maanden een nieuw virus opduikt?”, vraagt Xavier Ocet, die met La Ciboulette een klein charmant restaurantje uitbaat in de Knokse Oosthoek, zich luidop af.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

“La Ciboulette bestaat als sedert 1979. Ik nam het restaurant over van mijn ouders. Maar nu ben ik heel boos. Niemand weet hoelang we nog werkloos langs de kant moeten blijven of wanneer we weer opengaan. Wat gaan ze straks nog uitvinden?”

De foto’s van de drievuldigheid hangen sedert één week aan het raam en het regende ondertussen reacties en steunbetuigingen. “De openbare opinie gaat duidelijk helemaal akkoord met mijn stelling dat het gevoerde beleid een schande is. Een voorbeeld van onbekwaamheid. De foto’s blijven trouwens heel de zomer, tot september, hangen. Ook als we vroeger opnieuw mogen openen!” besluit Xavier Ocet.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.