De chocomoussetaart van Tine Ghesquière
De beste recepten van West-Vlaanderen verzamelen, dat is de missie van Jozefien Eggermont. Zoals de chocomoussetaart van Tine Ghesquière van Rollegem.
“Niets zo ontspannend als bakken”, opent Tine Ghesquière. “Ik kan al creativiteit in de keuken kwijt. De chocomoussetaart is een receptje dat ik zelf bedacht heb, het resultaat van trial and error.”
Dat Tine de bakker van de familie is, mag niet verbazen. Ze heeft het van geen vreemden, want haar grootouders hadden een bakkerij in Rollegem. “Bij een feestje wordt vaak in mijn richting gekeken voor het dessert”, lacht ze. “Voor de communie van onze dochter wil ik het hele dessertbuffet zelf maken, een stevige uitdaging !”
RECEPT
voor een springvorm met 26 cm diameter
INGREDIENTEN
Voor biscuit :
– 265 gram biscuit
– genoise mix van Aveve
– 4 eieren
– 30 ml water
Voor chocomousse :
– 7 lepels suiker
– 175 gr donkere chocolade
– 3,5 vellen gelatine
– 7 eieren
– pecannoten
– suiker
WERKWIJZE
Biscuit : meng het eigeel, de bloem en het water. Klop het eiwit stijf en voeg dat toe, goed mengen. Giet alles in de beboterde springvorm en laat 20 tot 25 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 180°C.
Laat afkoelen en snij de opbollende bovenkant weg. Noten : hak in fijne stukken, karameliseer in de suiker en hak ze nog eens fijn. Leg de biscuit terug in de vorm en schik de noten erop.
Chocomousse : meng eigeel en suiker. Laat de chocolade smelten en klop het eiwit op. Laat de gelatine weken in koud water. Los de vellen op in de warme chocolade en roer goed. Meng de warme chocolade met het suiker- en eigeelmengsel. Voeg als laatste het eiwit toe.
Giet chocomousse over noten en biscuit. Laat de vorm enkele uren in de koelkast opstijven. Haal uit de springvorm en versier met frambozen, rolfondant, chocoladeschilfers…
KW Kwizien Jozefien
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier