De authentieke rolkoek van Yvette Van Eenoo

Jozefien Eggermont

De beste recepten van West-Vlaanderen verzamelen, dat is de missie van Jozefien Eggermont. Zoals de snelle pasta van Yvette Van Eenoo uit Tielt

In de kookles in het middelbaar maakte Yvette voor het eerst kennis met het recept voor de rolkoek. “Vroeger maakten we het in deksels van koekendozen, want bakplaten waren er nog niet”, glimlacht ze.

Door de jaren heen gaf ze haar eigen twist aan het recept. “Ontelbaar veel keren heb ik het al gemaakt”, gaat ze verder. “Intussen is het de favoriet van de kleinkinderen geworden. Ik weet wat ik mag klaarmaken als ze langskomen.” (lacht)

De authentieke rolkoek van Yvette Van Eenoo

RECEPT

voor twee stuks

INGREDIENTEN

– 4 eieren

– 75 gram kristalsuiker of rietsuiker

– 1 pakje vanillesuiker of enkele druppels vanillearoma

– 75 gram bloem

– een theelepel bakpoeder

– confituur

WERKWIJZE

Klop de eieren en de suiker tot een schuimige mousse. Tip: doe warm water in en giet uit. De mousse kloppen lukt namelijk beter als de kom warm is.

Voeg er voorzichtig de gezeefde bloem bij, zonder te kloppen.

Leg bakpapier op de bakplaat en giet het mengsel uit. Zorg dat het deeg 2 of 3cm dik is.

Zet het deeg in een voorverwarmde oven op 180 tot 200°C voor 10 tot 15 minuten.

Haal het deeg uit de oven en keer om op een vochtige handdoek. Rol het deeg samen met de handdoek voorzichtig op en laat even rusten.

Rol de handdoek en het deeg terug uit en verdeel er de confituur over. Rol terug op.

Werk de rolkoek af door in suiker te rollen of door er bloemsuiker over te strooien.