David Laby lanceert rood bier ‘La Charmante’

© CL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Komen blijft bruisen en trekt ondernemers aan. Zopas lanceerde David Laby zijn nieuw rood bier en het kon meteen al op de nodige aandacht rekenen. “Ik wilde een fruitig bier op de markt brengen zonder af te stappen van de karaktervolle smaak van echt bier”, klinkt het bij de brouwer.

Dat het bier dit weekend voor het eerst uit de tapkranen van café The Special One hoeft niet meteen te verbazen. David is al jaar en dag de sterke man achter de toog, maar wil de bierervaring in zijn café tot nieuwe hoogtes brengen.

“In 2019 bracht ik voor het eerst ‘Marmouset’ op de markt, een eigen blond bier dat niet alleen een mix van smaken naar voren moest brengen. Ik wilde met het brouwsel, het etiket en de fles meteen ook een stukje geschiedenis van de gemeente verwerken. Het bier viel in de smaak, maar toch kwam er ook meteen heel wat feedback. De meest gehoorde commentaar was die van ‘weer een blond bier’. Mensen waren overduidelijk op zoek naar een fruitig bier maar het aanbod bleef beperkt.”

De ondernemer bleef niet bij de pakken zitten en trok richting kookpotten. “Een groot nadeel van heel wat van de bestaande rode bieren is dat de fruit- en suikersmaak overheersend is”, gaat David verder. “Dat wilde ik absoluut niet want ik ben en blijf een liefhebber van de echte biersmaak. Het was een proces van vallen en opstaan, maar uiteindelijk ben ik er toch in geslaagd de smaak te vinden die ik zocht.

La Charmante werd in het leven geroepen en na enkele proefrondes in mijn eigen café viel het verdict al erg snel: brouwen! Ondertussen rolden de eerste bakken reeds uit de brouwerij en het woord deed al snel de ronde. Enkele verdelers vroegen me om enkele staaltjes en na het proeven waren ook zij onder de indruk. Binnenkort zal La Charmante dan ook in verschillende speciaalzaken terug te vinden zijn.”

Wie zelf van het rode biertje wil gaan proeven, kan alle info terugvinden op de Facebookpagina van het merk.

(CL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier