Coronavirus vastgesteld bij bewoner wzc Cassiers in Houthulst

© ACK
Redactie KW

Ondanks de voorzorg bij woonzorgcentrum Cassiers in Houthulst, is op zaterdag 28 maart een besmetting met het coronavirus vastgesteld bij een 88-jarige bewoner.

“Meteen is het noodscenario gestart. De behandelende arts en het personeel hebben stante pede de nodige medische zorg in gang gezet. Het permanent overleg met het Agentschap Zorg en Gezondheid is volop bezig en de directie van wzc Cassiers heeft direct de familie en het personeel geïnformeerd. Natuurlijk is ook de gemeente Houthulst onmiddellijk gewaarschuwd”, deelt algemeen directeur Gerdy Desmedt mee. “De bewoner was al eerder in aparte bescherming geplaatst. Zo worden de risico’s krachtig ingedijkt en wordt de patiënt maximaal kansen op herstel geboden. Zijn toestand kan als ‘stabiel en vrij mild’ worden omschreven. We dringen er uitdrukkelijk op aan dat de privacy van de bewoner en zijn familie wordt gerespecteerd.”

Strenge maatregelen

Algemeen directeur Gerdy Desmedt getuigt: “We waren de voorbije weken heel goed voorbereid, maar toch verscherpt onze alertheid nog als zo’n probleem zich effectief aandient. Een hele batterij maatregelen is vanaf de eerste vermoedens van besmetting in werking gezet. Zo was het bezoek bij de bewuste bewoner eerder reeds volledig opgeschort en was hij in bescherming voor zichzelf en de anderen afgeschermd. De algemene alertheid is momenteel meer dan 200% en de reeds sterk opgedreven hygiëne en de strikte maatregelen van de vorige dagen worden elk moment nauwlettend nageleefd. Nog even ter herinnering: ter bescherming van alle bewoners en gebruikers, hun familie en het personeelsteam blijven de deuren natuurlijk hermetisch dicht voor externe bezoekers. Dit had de overheid al opgelegd voor alle woonzorgcentra.”

Maximale voorzorg

Verder wil algemeen directeur Gerdy Desmedt beklemtonen dat wzc Cassiers altijd erg goede resultaten als huis voor zorg heeft kunnen voorleggen en dat men dus op dit, weliswaar verhoogde elan doorgaat. “Paniek is een slechte raadgever, maar maximale voorzorg is geboden. We zetten graag onbegrensd alle zeilen bij, in hechte samenwerking met de betrokken gezondheidsdiensten, de familie en de overheid. Samen met het hele team hopen we – in vertrouwen – dat onze ziek geworden bewoner rustig kan herstellen.” (ACK)

De directe families van bewoners in wzc Cassiers kunnen voor meer persoonlijke info steeds terecht op 051-70 81 90 en vragen naar Leen Nys.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten