‘Coronaveilig Valentijn’ in Blankenberge

Wim Kerkhof

Met onder meer een gedichtenwedstrijd, een ‘knuffelparcours’ en speciale arrangementen zet Blankenberge van 12 tot 21 februari in op een hartverwarmend coronaveilig Valentijn. Door de huidige maatregelen kunnen er immers nog altijd geen evenementen plaatsvinden.

Het lokale bestuur roept op om jouw valentijnsgedicht voor 31 januari naar toerisme@blankenberge.be te sturen. “Wie weet, prijkt het dan binnenkort wel levensgroot op het Koning Leopold III-plein, of lees je het in ons stadsmagazine”, zegt schepen voor Toerisme Alfons Monte (N-VA).

Op het Koning Leopold III-plein komt een constructie met zes kubussen waarop sfeervolle foto’s, afbeeldingen en enkele gedichten van de gedichtenwedstrijd terug te vinden zullen zijn. “Elk paneel zal ook afzonderlijk verlicht worden, een extra troef in deze donkere dagen. Tussen de kubussen zorgen we met lichtprojecties voor een extra portie sfeerbeleving.

‘Knuffelparcours’

“Het Casinoplein vormt het decor voor één grote kubus, een ideale selfiespot. Ook de Kerkstraattrap zal baden in een kleurrijke lichtgloed”, klinkt het. Er wordt ook een ‘knuffelparcours’ uitgewerkt; een wandeling in een romantische setting langs dito gedichten op het openbaar domein.

Tot slot zal Valentijn ook de winkels doen stralen . We roepen de handelaars op om de rode loper uit te rollen en hun etalages warm en liefdevol aan te kleden”, voegt schepen voor Lokale Economie Benny Herpoel (N-VA) toe. De volledige Kerkstraat zal ter gelegenheid van Valentijn met vlagjes versierd worden. “Alle kleine beetjes helpen om de lokale economie opnieuw een boost te geven”, klinkt het. De Blankenbergse logies pakken uit met een speciaal Valentijnarrangement ( www.visit-blankenberge.be/logiesactie-valentijn ).

Meedoen met de poëziewedstrijd kan via www.visit-blankenberge.be/valentijnswedstrijd . Het winnende gedicht wordt bekroond met een Blankenbergebon ter waarde van 50 euro.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.