Corona dwingt student Wolf om veiligheid te beheren op school in plaats van in voetbalstadion

© (Foto TP)
Redactie KW

Geen droomstage bij SV Zulte Waregem voor veiligheidsstudent Wolf, maar corona levert hem nu wel een andere stage op: de veiligheid beheren op een middelbare school.

“Ik zit in mijn tweede bachelor maatschappelijke veiligheid aan hogeschool Vives in Kortrijk”, vertelt Wolf Deleu (20) uit Menen. “Ik was er aanvankelijk in geslaagd om mijn stage van 4 mei tot 19 juni te doen bij SV Zulte Waregem. Ik zou er onder meer meewerken aan de veiligheid voor, tijdens en na de voetbalmatchen. Ik keek uit naar deze leuke stage, maar twee weken voor mijn eerste dag werd de stage afgelast door de coronacrisis.”

Wolf bleef niet bij de pakken zitten en ging op zoek naar een alternatief. Hij belandde uiteindelijk op het Technisch Atheneum in Ieper, waar hij instaat voor de ‘coronaveiligheid’. “Ik implementeer de recentste maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad in deze school“, aldus Wolf. “Ik teken plannen uit, stel instructiefiches op en denk na over wandelrichtingen.”

Grote test

Afgelopen vrijdag begonnen 25 laatstejaars – van in totaal 178 leerlingen – in de middelbare school aan hun ‘tweede eerste schooldag’. “Dat verliep heel goed, maar de heropstart van vandaag – maandag – wordt de grote test. Als het nodig is, kan er nog bijgestuurd worden. In deze middelbare school kunnen de klassen gelukkig perfect gescheiden worden. Ik volg ook de nabijgelegen basisschool op, maar daar is het minder evident. Bovendien kunnen oudere leerlingen makkelijker instructies begrijpen en volgen.”

Waar had je nu het liefst je stage gedaan? “SV Zulte Waregem, maar ik ben dankbaar dat ik nog een stageplaats kon bemachtigen. Veel medeleerlingen zitten noodgedwongen thuis en moeten het stellen met theoretische denkoefeningen en het schrijven van papers. Ik kan me nu uitleven in het werkveld. Iedereen leert hier trouwens bij, want het is de eerste keer dat we met zo’n pandemie geconfronteerd worden.”

(TP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.