Christoon neemt na zeven jaar afscheid van Sint-Eloois-Winkel

Christoon heeft een onuitwisbare indruk nagelaten in Sint-Eloois-Winkel. (foto JS) © JAN STRAGIER
Redactie KW

De naam Christophe D’hondt zegt je misschien weinig, maar Christoon zeker wel. Dat is zijn alter ego waar hij in de regio tovershows mee opvoert. Op 28 juni doet hij een verdwijntruc en verlaat hij Sint-Eloois-Winkel. Na zeven jaar verhuist hij naar Lombardsijde en werkt in het bakkerijmuseum van Veurne.

“Christoon is een samenvoeging van mijn voornaam met ‘toon’. Dat is een verwijzing naar cartoons, waar ik lang mee bezig was”, begint Christophe. Hij is getrouwd met Mondy Malfait en samen hebben ze twee kinderen: Fayth en Tiburon. Zijn vrouw en kinderen doen ook mee in zijn shows.

Tiburon zit meestal in het publiek als de show begint: “Omdat ik niet altijd weet hoe de mensen zullen reageren, is Tiburon soms als eerste kandidaat als ik medewerking uit het publiek vraag.” Zoon Tiburon was zelfs al te zien in een show op vtm.

Groot Ei in de luchthaven

Christoon kwam voor het eerst in het nieuws toen hij gevraagd werd om een reusachtig ei te ontwerpen voor de luchthaven van Zaventem. Christoon oogstte toen heel wat goede kritieken en het ei bleef er ook lang staan.

Christophe is een artistieke duizendpoot. Hij schildert, tekent en deed vroeger ook hypnoseshows. Mensen kwamen zelfs bij hem thuis om van hun rookgedrag af te geraken. Zijn tekeningen werden ook al opgenomen in kinderboeken en in de Druivelaar-kalender. Hij werkte ook samen met Lisa D’Hondt – geen familie – om een kinderboek te illustreren. “Ik gaf ook zes jaar lang shows in Aviflora in Ingelmunster en schilderde daar ook de taferelen op de wanden”, gaat Christophe verder.

Vroeger, voor zijn overstap naar het Bakkerijmuseum, was Christophe proefbakker bij Vandemoortele. Hij werkte toen meestal tijdens een gedeelte van de nacht. Na een korte nachtrust werkte hij aan shows, die hij dan tijdens de weekends en op vrije dagen kon presenteren. Zijn shows gaven hem inspiratie om te schilderen, maar ondertussen is dat laatste wat verwaterd en richt hij al zijn energie op zijn tovershows.

“Ik werk nu in het Bakkerijmuseum en geef er workshops voor de bezoekers. Het is een mix van werk en amusement. Ik sta weer voor een publiek en moet ‘les’ geven, maar ik kan natuurlijk niet nalaten er wat ludieke elementen in te steken”, geeft Christophe toe.

Kinderdroom komt uit

Christophe had al sinds zijn kinderjaren een droom om aan zee te wonen en werken. “Ik heb natuurlijk zeer mooie herinneringen aan Sint-Eloois-Winkel en de omgeving. Mijn broer woont hier ook nog en je zal me hier dus nog vaak terugzien. Ik heb hier veel mensen leren kennen en vrienden gemaakt. Samen met enkele plaatselijke verenigingen en mensen heb ik er veel leuke dingen kunnen doen”, kijkt Christophe tevreden terug.

De meeste contacten om shows op te voeren bevinden zich in deze streek, maar Christoon wil ook doorbreken aan de kust en timmert daar ook aan de weg. Hij heeft ook heel wat contacten met de showbizzwereld kunnen opbouwen en werkte ook mee met Jettie Pallettie bij het uitwerken en illustreren van een album.

Ik geef nu workshops in het Bakkerijmuseum, maar ik kan het niet laten om die wat luchtig te maken

Voor iemand met zoveel attributen, is de verhuis natuurlijk een heel karwei: “Ik heb natuurlijk mijn inboedel zoals iedereen, maar bij ons komt er natuurlijk nog veel meer bij kijken. Denk maar aan al het materiaal dat ik gebruik voor mijn tovershows. Dan zijn er nog de dieren zoals duiven, konijnen, een torenvalk, papegaai en meer”, somt Christophe op. Hij kon gelukkig wel heel wat spullen verkopen. “Ik heb nu wel meer ruimte om alles te kunnen voorbereiden. In de toekomst zal het ook mogelijk zijn om een eigen zaaltje uit te bouwen zodat ik thuis mensen kan ontvangen met mijn shows”, besluit Christophe.

Op 28 juni, de laatste schooldag, neemt Christoon definitief afscheid van Sint-Eloois-Winkel. Na zeven mooie jaren heeft hij bij de mensen van Ledegem en omstreken een onuitwisbare indruk nagelaten. (LDE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier