Chris Dusauchoit vervangen als presentator op Cactus: “Ik pas niet meer in het plaatje”

Chris Dusauchoit was de voorbije tien jaar presentator op het Cactusfestival. © Tim Vansteelandt
Piet De Ville

Vrijdag start het eerste Cactusfestival zonder Chris Dusauchoit als presentator op het podium. Hij werd na tien edities vervangen door Kirsten Lemaire. “Cactus wilde vervrouwelijken en verjongen”, zegt hij.

Tien edities lang mocht Chris Dusauchoit de optredens aan elkaar praten op het Cactusfestival in Brugge. Hij volgde destijds Nic Balthazar op. Maar vanaf deze editie is er een nieuwe presentator: Kirsten Lemaire. “Ik kan daar niet veel over zeggen”, reageert hij. “Het is een beslissing van de organisatie van Cactus. Ik heb begrepen dat ze willen vervrouwelijken en verjongen. En dan pas ik niet meer in het plaatje, hé. Ik ben zelfstandige en bied mijn diensten aan. De klant, hier Cactusfestival, beslist en is altijd koning.”

Of zijn vervanging iets te maken heeft met zijn uitspraken over het dolfinarium van Boudewijn Seapark, dat hij liever ziet sluiten? “Neen, dat denk ik niet. Mocht dat wel zo zijn, dan zouden de mensen achter het dolfinarium wel héél veel macht hebben”, aldus de 56-jarige radio- en televisiemaker.

Chris Dusauchoit zal dit jaar dus niet te zien zijn óp het podium, maar ook niet ernaast. “Ik moet werken voor Radio 2. Maar ik heb zeker geen slechte verstandhouding met de mensen van Cactus. Ik zal het zeker niet laten om in de toekomst het festival te bezoeken. Het blijft een bijzonder mooi en sfeervol evenement in een prachtig kader.”

StuBru-stem Kirsten Lemaire neemt de plaats in van Chris Dusauchoit.
StuBru-stem Kirsten Lemaire neemt de plaats in van Chris Dusauchoit.© Davy Coghe

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten