Chauffeurs Minder Mobielen Centrale in Moorslede krijgen ook al coronavaccin

Redactie KW

Na de bewoners van het woonzorgcentrum Maria Middelares werden ook zeven vrijwilligers van de Minder Mobielen Centrale maandag gevaccineerd. Zij zullen straks helpen om iedereen in het vaccinatiecentrum in Roeselare te krijgen. “Die mensen zullen een heel belangrijke rol vervullen”, aldus schepen van Welzijn Benedikt Vallaey (STERK).

Maandag werden de bewoners van het woonzorgcentrum Maria Middelares een eerste keer gevaccineerd met het Pfizervaccin. Een belangrijke stap voor het woonzorgcentrum dat vooral tijdens de eerste coronagolf zwaar werd getroffen door het virus. Eind vorige week werd het al duidelijk dat er een hoeveelheid vaccins over zou zijn.

Nog een pak veiliger

“Onze OCMW-voorzitter speelde al even met het idee om de Minder Mobielen Centrale in te schakelen om wie minder uit de voeten kan straks naar het vaccinatiecentrum in Roeselare te brengen. Wij vonden het dan ook een goed idee dat die vrijwilligers zo snel mogelijk gevaccineerd werden. Zij hebben straks een belangrijke rol”, aldus schepen van Welzijn Benedikt Vallaey (STERK). Zeven vrijwilligers kregen maandag hun eerste prik. “Tijdens de coronacrisis bleef ik steeds mensen rondvoeren. Omdat de passagier met een mondmasker op de achterbank zit, voelde ik me eigenlijk best wel veilig. Straks zal ik me nog een stuk veiliger voelen. Ik kijk er naar uit om mensen te helpen en hen naar de Expohallen in Roeselare te brengen”, zegt Marc Lefevere (67) uit Dadizele.

Busmaatschappij

Monique Delesalle uit Moorslede stopte tijdens de coronacrisis met het rondvoeren van mensen.

“De familie vond het beter dat ik dat even niet meer deed. Ze waren bang dat ik zelf ziek zou worden. Ik kijk er nu naar uit om straks terug achter het stuur te kruipen. Ik ga me volop inzetten voor deze opdracht. Voor mij is de Minder Mobielen Centrale een soort van hobby. Ik geniet van het sociaal contact, maar dat moet natuurlijk op een veilige manier gebeuren.”

“Ook Patteeuw is bereid bussen in te zetten naar de Expohallen”

Ondertussen bekijkt de gemeente ook nog op welke andere manieren minder mobiele mensen toch in Roeselare kunnen geraken voor een coronaprik. Zo heeft de gemeente zelf een busje dat ingezet zal worden. Busmaatschappij Patteeuw uit Moorslede gaf inmiddels ook al aan dat wanneer het nodig is, er gebruik kan gemaakt worden van hun bussen. Of dat daadwerkelijk zal gebeuren is momenteel nog niet beslist.