Charlotte pakt uit met Trottoir Ontbijtbox: “Belangrijk dat mensen weten dat je er nog bent”

Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

Op zondag 6 december gaat Charlotte Demarée vanaf 8.30 uur op pad met ontbijtboxen om de verjaardag van Sinterklaas in familie te vieren. “Na de rampzalige zomer wil ik met Trottoir toch in de kijker blijven. Het feest van de Sint lijkt me de ideale gelegenheid om in familiekring gezellig te genieten van een luxe ontbijt dat aan huis wordt gebracht”, vindt Charlotte.

Nu corona ons nog altijd in de greep heeft, is takeaway populairder dan ooit. Ook Charlotte Demarée speelt hier al een tijdje op in met haar zaak Foodtruck Trottoir. Je kan bij haar onder meer stoofvlees, macaroni, spaghetti, balletjes in tomatensaus, scampi in curry met groenten en rijst en dessertjes aan democratische prijzen bestellen die ze graag aan huis brengt.

Droom waargemaakt

De jongedame, partner van Jens Ballière, startte 3,5 jaar geleden met haar foodtruck Trottoir in bijberoep. Ze mikt vooral op feestjes en evenementen waar ze gerechten, bereid op grootmoeders wijze, aanbiedt. “Ik ben van opleiding kleuterjuf, maar dit lag me niet echt. Ik wou als kind al leren koken. En met Trottoir heb ik deze droom kunnen waarmaken. Meer nog, hopelijk in december 2021 open ik in de Abdijhoeve mijn Bar Trottoir waar je zal kunnen ontbijten en lunchen. We zullen er in de namiddag ook koffie en gebak serveren en uiteraard is iedereen ook welkom voor een drankje.”

“Dat iedereen in onze branche een slechte zomer achter de rug heeft, is een publiek geheim. Alles werd afgelast. Daarom is het belangrijk dat mensen weten dat je er nog bent. Zo kwam ik op het idee om Sint ontbijtboxen te maken, zodat gezinnen het feest, dit jaar op een zondag, ‘s morgens samen kunnen vieren, zonder zelf alles te moeten bijhalen”, legt Charlotte Demarée (26) uit.

In december 2021 open ik in de Abdijhoeve hopelijk mijn Bar Trottoir

Trottoir biedt twee formules aan: de box voor twee volwassenen kost 50 euro en een kinderbox 15 euro. “Voor de ouders zitten in de box vers geperst sinaasappelsap, bruin hoevebrood, pistolets, baguetjes, boterkoeken, allerlei beleg, gekookte eitjes, zelfgemaakte choco en confituur, granola met yoghurt en vers gesneden fruit, chocolade, marsepein, appelcake en mandarijntjes. In de kinderbox zit ongeveer hetzelfde met ook nog chocolademelk”, legt Charlotte uit.

Speciaal aan het idee van de Sint Ontbijtbox is dat Charlotte Demarée er de lokale handelaars bij betrekt.

Gadget of cadeaubon

“Ik heb hen voorgesteld om een gadget of cadeaubon in de box te steken en elf onder hen waren heel enthousiast. Dat zijn Schoenen Pascale, Blue Sense, Lingerie Tine, Mademoiselke, Coiffure Elégance, Qwine, Huis Costenoble, Instituut Babette, Kine Balanced, Tip Top en Interieur Jonckheere.”

De ontbijtbox bestellen kan via trottoirfood@gmail.com of via de Facebookpagina van Trottoir. Charlotte Demarée levert op zondag 6 december tussen 8.30 uur en 10.30 uur aan huis in een straal van 10 kilometer. Bij de bestelling kan een voorkeur van levertijd worden opgegeven.