Centrumschool Wingene organiseert wijnbeurs met 70-tal soorten

Naar jaarlijkse traditie wordt op de eerste zaterdag van oktober de aftrap gegeven van de Wingense wijnbeurs. © Nele Sabbe
Redactie KW

Het oudercomité van de Centrumschool stelt graag hun wijnbeurs voor. Op zaterdag 2 oktober kunnen bezoekers kennismaken met diverse wijnen en deelnemen aan de wedstrijd. Kinderen kunnen zich van hun creatiefste kant laten zien.

“Na een lange periode van stilte kijkt het oudercomité van onze Centrumschool opnieuw uit naar een schooljaar vol activiteiten”, weet pedagogisch directeur Steven Kindt. “Traditioneel wordt op de eerste zaterdag van oktober de aftrap gegeven met de Wingense wijnbeurs. Hoewel de online versie van verleden jaar werd gesmaakt, kan er op de 14de editie gelukkig weer gedegusteerd worden.” De formule blijft ongewijzigd. Zes wijnhandelaars laten de bezoekers kennismaken met een selectie van hun lekkerste wijnen. Hierbij komen zowel de traditionele wijnlanden zoals Frankrijk, Italië en Spanje aan bod, maar ook Portugal, Griekenland, Argentinië, Hongarije, Roemenië, Zuid-Afrika, Californië en Australië. In totaal worden er een 70-tal wijnen gepresenteerd. Bestellen kan tijdens de beurs en eind oktober kunnen de bestellingen afgehaald worden in de Centrumschool.

Wijnpakket winnen

“De beurs lokt telkens ruim 300 bezoekers”, gaat Steven Kindt verder. “Het is een kleinschalige, gezellige beurs en dat weten de wijnliefhebbers te waarderen. De bezoekers maken kans op een mooi wijnpakket. Het enige wat ze moeten doen is wijn proeven. De kinderen zijn uiteraard meer dan welkom. Zij kunnen zich gratis en onder begeleiding van hun creatiefste kant laten zien. Om iedereen zorgeloos te laten genieten, werd met het volledige team besloten om het Covid Safe Ticket te hanteren. De covidcertificaten zullen bij de ingang gecontroleerd worden. Wie de drukte nog liever even mijdt of wie niet aanwezig kan zijn, hoeft niks te missen. Net als vorig jaar is het opnieuw mogelijk om online te bestellen.”

De beurs gaat door in feestzaal De Verrekijker op zaterdag 2 oktober van 15 tot 22 uur. De toegangsprijs bedraagt zes euro in voorverkoop; aan de deur betaalt men acht euro. Kaarten kunnen aangevraagd worden via wijnbeurs.wingene@gmail.com. Online bestellen kan via wingensewijnbeurs.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier