CD&V Izegem verspreidt visuele kerstboodschap doorheen de Pekkerstad

De Izegemse standbeelden werden door Dries Dehaudt en zijn CD&V-collega's een oranje sjaal aangemeten.
De Izegemse standbeelden werden door Dries Dehaudt en zijn CD&V-collega's een oranje sjaal aangemeten.
Redactie KW

Op zondag 20 december trokken bestuursleden en mandatarissen van CD&V Izegem op een warme toch doorheen de stad. Daarbij kregen alle standbeelden een oranje sjaal en een niet mis te verstane kerstboodschap aangemeten. “We wensen alle Izegemnaars een eindejaar vol verbinding.”

“Het idee ontstond tijdens een online bestuursvergadering”, legt ondervoorzitter Giovanni Seynaeve uit. “We vonden een schare breigrage dames die het project mee wilden doen slagen. Op die manier hopen we dat we tijdens deze vreemde eindejaarsperiode toch verbinding kunnen brengen bij alle inwoners van onze Pekkersstad.”

Kerstboodschap als hart onder de riem

Wie de sjaals van dichterbij gaat bekijken, vindt daarop een bemoedigende boodschap waarmee CD&V de Izegemnaar tijdens deze vreemde eindejaarsperiode hoopt te bereiken. “Zo bieden we verbinding via het prachtig publiek domein van onze stad”, geeft gemeenteraadsvoorzitter Dries Dehaudt mee.

2020, je was me er eentje. Een gemaskerde babbel op de zulle of eens zwaaien naar het scherm, het werd het nieuwe normaal. We leerden elkaar niet los te laten want begaan zijn met mekaar, dat is onze natuurlijke reflex…

Zo gaan we ook 2021 dapper tegemoet. Het wordt het jaar dat we elkaar hopelijk weer knuffelen en dat samenzijn weer mag. Tot die tijd hopen we van harte dat elke Izegemnaar ook tijdens kerst en eindejaar verbinding mag vinden.

Dit zijn onze wensen voor het nieuwe jaar: Hou van onze handelaars, van onze togen en terrassen, onze menu’s en musea. Koop lokaal! Zorg voor mekaar, met respect voor de maatregelen en goede moed in uw hart.

Ook dat is besmettelijk!

Verbonden en solidair gaan we in 2021 allemaal samen voor een #warmIzegem!

“Heel veel mensen zullen zich in bovenstaande woorden kunnen vinden”, aldus schepen Ann Van Essche. “Het was voor veel mensen een zwaar jaar. Een knuffel, een schouderklopje, we missen het allemaal. Dat ons samenzijn ook tijdens eindejaar wordt verstoord door corona, dat kunnen we niet veranderen. Maar op een creatieve manier mensen een hart onder de riem steken, dat moet altijd mogelijk zijn.”

De sjaals blijven hangen tot zondag 27 december. Wie er nadien graag ééntje ontvangt, mag ons gerust contacteren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier