Cayëlle Vinckier uit Hooglede waagt haar kans in ‘First Dates’ op Eén

Redactie KW

Op donderdag 17 december neemt de Hoogleedse Cayëlle Vinckier (24) deel aan het televisieprogramma First Dates . Cayëlle hoopt via dit programma de vrouw van haar leven tegen te komen.

Het concept is simpel: twee personen worden op basis van hun karakter, interesses en uiterlijke voorkeuren aan elkaar gekoppeld. Ze gaan samen iets eten op restaurant en nadien beslissen ze of ze al dan niet verder willen afspreken. Cayëlle werkt in Basic Fit. Tijdens de eerste lockdown in maart zag ze een oproep voor het programma en besloot ze om zich in te schrijven. “Je kreeg een hele vragenlijst om in te vullen”, opent Cayëlle. “Ik heb die dezelfde nacht nog ingevuld. Door die vragenlijst leer je jezelf kennen en denk je na over dingen waar je anders niet altijd bij stilstaat. Hoe meer je jezelf kent, hoe meer je weet welk type bij jou zal passen. Er waren heel wat persoonlijke vragen bij zoals interesses, karaktertrekken en uiterlijke voorkeuren. Niet veel later kreeg ik telefonisch de melding dat ik geselecteerd was. Toen volgde nog een gesprek van een uur via Facetime met een medewerker van de redactie. Ze doen dus zeker hun uiterste best om een goede match te vinden.”

Weinig zenuwen

De opnamedag zelf vond plaats eind augustus in Mechelen. “Ik had aanvankelijk geen zenuwen”, gaat Cayëlle voort. “Ik was er tamelijk gerust in. Zodra je echter in die stoel zit, begint de nervositeit toe te nemen. Gelukkig vallen de camera’s goed mee. Ze zijn zelfs niet zichtbaar als je aan tafel zit. In totaal duurde de maaltijd zo’n anderhalf uur. Het is alvast niet in scène gezet, want de thema’s waarover we praatten, kozen we helemaal zelf. Het was alvast een hele leuke ervaring.”

Cayëlle ontdekte al op heel jonge leeftijd dat ze zich aangetrokken voelde tot vrouwen. “Op de leeftijd van negen jaar besefte ik dat al. Toen ik ongeveer vijftien was, was ik helemaal zeker: ik hoefde geen mannen. In het middelbaar was ik heel onzeker. Ik heb dan ook nog geen lange relaties achter de rug. Ik heb ergens wel mijn vrijheid nodig en heb misschien wel moeite om me te binden. Ik zie wel wat er op me afkomt.”

Op donderdag 17 december wordt de date van Cayëlle uitgezonden op Eén. Ook zij is heel erg benieuwd: “De opnames zijn ingeblikt maar wij hebben zelf nog helemaal niks gezien. Je weet namelijk niet welke stukken uit de date ze precies gaan uitzenden en hoe je gaat overkomen op televisie. Ik ben sowieso niet bang voor de reacties die zullen komen. Geen idee of de mensen me nadien zullen herkennen maar ook daar heb ik geen schrik voor. Het concept van First Dates is heel goed, het is zeker geen marginaal programma. Misschien moeten ze wel iets minder op de interesses focussen en meer op het karakter van de persoon. Voor mij is het niet nodig om veel interesses te delen. Ik kan ook vallen op een persoon die compleet het tegenovergestelde van me is.” (JT)