Caroline Lievens plant reünie met oude dartsfans: “Ik kon vier keer mijn titel Queen of Darts verlengen”

foto FRO©Picasa
foto FRO©Picasa
Redactie KW

Fans van darts worden verwend: recent konden ze het WK Darts meevolgen op televisie en van 29 tot 31 januari kunnen ze bij VTM2 terecht voor de Darts Masters, een toernooi met de top 24 van de wereld. Het doet ook de dartspassie bij voormalig kampioene Caroline Lievens weer oplaaien. Ze plant zelfs een reünie met alle dartsfans uit de regio.

Caroline Lievens (55), gehuwd met Curd Vermeersch en moeder van twee dochters en een zoon, woont al 22 jaar in Oudenburg, maar is geboren en getogen in Oostende. Caroline is actief bij Familiehulp. Als grote dartsfan zat ze aan haar tv-toestel gekluisterd voor het WK Darts. De herinneringen aan haar jeugd en de vijf titels van Oostends dartskampioene kwamen meteen weer bovendrijven. Het inspireerde haar zelfs om plannen te maken voor een gezellige reünie met alle dartsspelers en fans uit de goede, oude tijd, toen er in Oostende en wijde omgeving in alle cafés een dartsblok hing en er competitie werd gespeeld in de federatie.

foto FRO©Picasa
foto FRO©Picasa

“Ik was tijdens het WK Darts in Londen niet weg te slaan van mijn tv en heb alle punten van Dancing Dimi en zijn tegenstanders meegeteld”, vertelt Caroline enthousiast. “Mijn oude liefde voor de vogelpik, zeg maar passie, laaide weer op. Ik dacht met veel heimwee terug aan mijn vijf titels in de Oostendse federatie. De deuren van onze dartsblok, die in de slaapkamer hangt, gingen weer vaker open en ik genoot ervan om weer pijltjes te gooien. Spontaan nam ik contact op met oude vrienden van destijds, van VPC Rinos in de Sebastiaanstraat en VPC Espadon in Café De Sportvisser en Café Sportpaleis. Er werden oude anekdotes gedeeld.”

In elk café een club

“In onze tijd, ik spreek van de jaren 80, had elk café twee of drie dartsclubs. Toen waren er nog cafés in elke straat. Er werd in federatie gespeeld met A- en B-ploegen van acht personen, meestal ook met een damesploeg. Ik heb twee jaar in de mannenploeg gespeeld en kon goed mijn ‘mannetje’ staan. In het seizoen 80-81 pakte ik mijn eerste individuele Oostendse titel in een kampioenschap met een 30-tal deelneemsters. Ik was amper 16 jaar. Vier jaar stond ik aan de top bij de dames en vier keer kon ik mijn titel Queen of Darts verlengen.”

Caroline Lievens heeft haar passie voor de dartssport vooral te danken aan haar vader, Johan Lievens. “We woonden in de Christinastraat. Freddy, de kapper in de straat, had in zijn zaak een dartsblok opgehangen en na de werkuren mocht ik met mijn vader en zijn vrienden mee om een paar spelletjes te spelen. We vonden dit superleuk en sloten ons aan bij een dartsclub in Café Sebastiaan in de Sint-Sebastiaanstraat, bij Luc en Christiane, waar twee blokken hingen. Ik was amper 14 en na school gingen we ‘trainen’ op dubbels en triples. Ik werd er steeds beter en regelmatiger in en mocht, als meisje, meespelen in competitie, eerst met VPC Rinos, dan met VPC Espadon.”

“Ik nam ook deel aan grote tornooien in binnen- en buitenland. Een speciale herinnering blijft ook mijn titel van Open Dameskampioen van Limburg. Door de studies en later het werk kwam er een einde aan mijn carrière. Mijn dartsblok verhuisde wel mee naar Oudenburg. Zo kon ik tussendoor toch genieten van een partijtje darts.”

Reünie

De live-uitzendingen wakkerden de dartskriebels bij velen aan en niet in het minst bij Caroline. “Mede dankzij de coronacrisis hebben we ten volle genoten van het WK. Ik ben blij dat ook De Masters uitgezonden worden”, vervolgt Caroline. “Door contact met ex-ploegmaten en dartsvrienden groeide bij mij het plan om de dartssport in Oostende en wijde omgeving weer te doen opleven. Ik denk bijvoorbeeld aan een gezellig samenzijn, een tentoonstelling met foto’s en artikels van vroeger en misschien ook een klein toernooi voor veteranen en een demonstratie van een kampioen.”

“Ik ben volop de mogelijkheden aan het bekijken. Als er oude dartsspelers of mensen van de federatie willen meehelpen aan het initiatief of met het verzamelen van foto’s en teksten, dan kunnen ze vrijblijvend contact opnemen. Ik sta open voor alle ideeën.”

(FRO)

Info: Caroline Lievens, tel. 0496 600 405, caroline-lievens@telenet.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten