Carnavalisten gaan weer voor een keizer in Roeselare

Roeselare maakt zich op voor de 35ste uitgave van het Rodenbachcarnaval, en die valt voor 2019 in het weekend van 22 tot 24 maart. Het stedelijk carnavalscomité blaakt alvast van ambitie om er een topeditie van te maken, en dat mag wel na de toch wel mindere uitgave van dit voorjaar.

(Foto Jos)

Vorige keer was er maar één kandidaat voor de titel van Prins Alexander XXXIV en was het dus niet echt spannend. Dit jaar belooft dit beter te worden, want er zijn nu al twee kandidaturen binnen, die van Wendy Samyn van De Biertunnegies en Eddy Packet van ‘t Motje. Ook voor de verkiezing van de zesde Regenboogprins hebben zich al twee kandidaten gemeld : Walter Mertens uit Roeselare en Jenske Haccour uit Westrozebeke.

“De vorige editie van Rodenbachcarnaval was inderdaad iets minder dan die van het jubileumjaar, maar op zich is dit vrij normaal, er zijn nu eenmaal ups en downs”, zegt ondervoorzitter Jan Parmentier van het stedelijk carnavalscomité. “En we mogen niet vergeten dat editie 33, het jaar tevoren, écht wel een topper was geweest. Neem van mij maar aan dat carnaval echt in de lift zit !

Drie nieuwe ordes

Wat meteen ook bewezen wordt door het feit dat er zich in het voorbije jaar drie nieuwe ordes hebben aangesloten hij het Rodenbachcarnaval : de Caloriebommetjes uit Beveren, de Orde van de Zunne uit Hooglede en de Stadense Carnavalraad. Nieuw bloed dus, goed voor extra toeloop en ambiance !

En dit sterkt de mensen van het Rodenbachcarnaval alleen maar in hun ambitie. “Vanaf volgend jaar starten we opnieuw met de titel van ‘Keizer Carnaval van de Rodenbachstad”, dat is de hoogste mogelijk titel die iemand in het carnavalgebeuren kan behalen. Hij is weggelegd voor iemand die erin slaagt van drie keer de titel van Prins Alexander te behalen binnen een periode van vijf jaar.”

Nu al aanstippen dus in de agenda tijdens het derde weekend van de vasten : Rodenbachcarnaval 2019 ! (JRE)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.