Cafetaria De Zonnebloem preventief gesloten na positieve coronatest medewerker

Myriam Van den Putte

Een medewerker van Dienstencentrum De Zonnebloem heeft een positieve coronatest afgelegd. Daarom wordt de cafetaria deze week preventief gesloten. Er was geen gevaar voor de klanten.

De medewerker is maandag getest in het triagecentrum en testte positief op covid-19. Een andere medewerker liet dinsdagmorgen weten dat hij mogelijke symptomen ondervond en koos voor een test en quarantaine. De rest van het team van De Zonnebloem gaat ook in quarantaine en zal vandaag, dinsdag, worden getest.

De klanten van het dienstencentrum kwamen niet in gevaar. De betrokken medewerker was vrijdag wel actief in de cafetaria, maar droeg steeds een chirurgisch mondmasker en ontsmette erg regelmatig de handen. Bovendien waren de contacten erg vluchtig en werd de sociale afstand gerespecteerd. Volgens de huisarts die De Zonnebloem opvolgt, is de kans op besmetting minimaal.

Activiteiten geannuleerd

Uit voorzorg wordt de cafetaria voor de rest van de week afgesloten. Er kunnen ‘s middags geen maaltijden meer worden aangeboden. Ook de namiddagactiviteiten die in de cafetaria plaatsvinden, zoals biljart, Rummikub of kaarten, zijn tot en met vrijdag geannuleerd. In de loop van deze week wordt geëvalueerd of de cafetaria vanaf maandag 5 oktober weer kan openen.

De externe werking binnen het dienstencentrum kan wel blijven doorgaan. Zo zijn er op andere locaties binnen het gebouw onder meer cursussen voor Open School, zijn er zitdagen van verschillende diensten en is er de werking van teken- en schilderclub Het Zonnepalet.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.