Café De Vink maakt plaats voor tien nieuwe woningen

© Sofimo
© Sofimo
Redactie KW

Café De Vink en aanpalende gebouwen, inclusief huis en werkplaats van Leon Cuvelier zijn recent verkocht. Er komen nieuwbouwwoningen.

De gebouwen liggen op de hoek aan de Groene Herderstraat en de Blinde Rodenbachstraat. De laatste uitbaters Tine Detremmerie en Hans Demeester trokken een tweetal jaar terug de cafédeur achter zich dicht en verhuisden naar een appartement in Roeselare.

Sindsdien werd er op dit adres geen café meer gehouden. Het pand was tot voor kort nog door een huurder bewoond. 26 jaar lang was het café, begin juli, het middelpunt van de jaarlijkse brocante- en rommelmarkt.

Op de verkoopborden van Sofimo aan de gevel staat ‘verkocht’. De buurt vraagt zich af aan wie en wat zal er komen? Sommigen spreken van een huizenrij, anderen van een appartementsgebouw.

Gemeenschappelijke tuin

Dirk Suffys, directeur van Sofimo gaf ons graag volgende informatie. “Een van onze werkmaatschappijen heeft de panden gekocht. Er komen op de site tien ruime woningen met drie, vier en zelfs vijf slaapkamers, met gemeenschappelijk tuin, al dan niet met een inpandige of een aparte garage alsook een collectieve fietsen- en tuinberging. De afbraakwerken zijn voorzien voor begin maart en de aanvang van de bouwwerken net vóór of net na de grote vakantie met oplevering vóór het einde van het jaar 2022.”

Buurtbewoners hebben opgemerkt dat gierzwaluwen, een beschermde vogelsoort, op de huidige site hun nest hebben gemaakt. “We gaan in de nieuwbouw hier en daar neststenen inmetselen, zodat de gierzwaluwen hun nest- en broedplaats kunnen behouden”, bevestigt de directeur. (AD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier