Café De Groene Dreve organiseert openingsweekend een jaar na de brand

©Picasa foto EH
©Picasa foto EH
Redactie KW

Net een jaar na de vernietigende brand in café De Groene Dreve in de Monseigneur Roelensstraat in Ardooie organiseert Johan Laridon op 16 juli een driedaags openingsweekend van de nieuwe Groene Dreve in de Stationsstraat. “Met een knipoogje naar hierboven.”

Het openingsweekend op 16 juli 2021 gebeurt met een knipoog naar hierboven en met de stille aanwezigheid van Christof, die enkele dagen na de brand overleed aan zijn verwondingen. Om hem te eren is er een grote muurtekening van Jolly Ellegeest. “Ik ben deze driedaagse aan de Ardooise bevolking verschuldigd door de enorme sympathiebetuigingen na de brand vorig jaar”, zegt Johan Laridon.

“Ardooie hielp er ons mentaal en materieel weer bovenop en zo konden we de Groene Dreve weer heropbouwen, zij het op een nieuwe locatie. Na de bizarre lockdown is nu het moment aangebroken om officieel de heropening aan te kondigen.”

Feestelijk weekend

Tijdens het weekend van 16 juli vindt de driedaagse plaats in de overdekte tent aan De Groene Dreve in de Stationsstraat. Vrijdagavond starten we om 19 uur met zang, dans, humor en een vleugje erotiek met Miss Zarina en The Ladies. “Ze zijn al jarenlang de vaste gasten op onze evenementen. Nu tooien ze zich met de mooiste pluimen.”

Op zaterdag is het de beurt aan dorpsgenoot Niko Debuck die vanaf 18 uur een optreden geeft. Om 20 uur neemt Angelo Martinez de micro over. Op zondagmiddag is er het aperitiefconcert met Brian Desmit. De Blik Dooze Band brengt volkse muziek om 16 uur. “Ze laten het zwien weerklinken in zijn originele versie. De Ardooise top DJ Denis Cartier sluit vanaf 21 uur het weekend af.”

15 jaar

Vijftien jaar geleden startten Johan Laridon en Christof Vande Vyver met de praatcafé, toen nog in Izegem. In juni 2017 bouwden ze hun toekomst verder uit in de Monseigneur Roelensstraat tot die fatale dag van 16 juli 2020. “Samen met Christof hebben we vele mooie en feestelijke evenementen georganiseerd. En die traditie zetten we verder, zo zou mijn partner het zeker gewild hebben.”

Axelle organiseert mee het openingsweekend: “Uit dankbaarheid voor de onvergetelijke steun bieden we alles gratis aan in de tent. Zo sluit Johan het vijftiende DGD-jaar af en start hij een nieuwe toekomst.” (JM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier