Café De Club start met bierboxen om overstock te liquideren

Odiel en Sophie (foto CLL)
Odiel en Sophie (foto CLL)
Redactie KW

Tijdens de coronacrisis maakten de Lauwenaars kennis met Odiel: huiskat en mascotte van café De Club. In de fotoreeks die Lauwenaar Karl Vandewoestijne wereldkundig maakte, was Odiel de absolute ster en nu zet hij zijn vedettenstatus in voor het goede. Hij helpt vanaf heden met het verkopen van de overstocks aan streekbieren.

Een schattige verschijning met ogen die harten sneller laat kloppen. De passage van Odiel in de fotoreeks stond in schril contrast met de bittere realiteit van het onderwerp. Lege cafés waar hij alle plaats van de wereld had om te spelen.

Voor Sophie Degraeve, het baasje van Odiel en eveneens sterke dame achter de toog van café De Club, is die realiteit dan weer een dagelijkse strijd. “Een gesloten café zorgt voor heel wat meer dan enkel maar lege stoelen” klinkt het. “Toen het nieuws viel dat alles opnieuw dicht moest, waren veel van onze koelkasten nog goed gevuld. De lockdown ging dan wel nooit meteen in, in die paar dagen tijd die we nog kregen kon je onmogelijk gans je voorraad aan de man gaan brengen. Dus jawel, er zit nog heel wat bier in de frigo’s, bier met een vervaldatum die eraan zit te komen.”

Zware bieren

Wie de deuren van de koelkasten open trekt, ziet vooral enkele stevige namen die meteen in het oog springen. “Vooral de echte streekbieren of zwaardere soorten kijken tegen een vervaldatum van nog slechts een paar maanden aan. Voor mensen thuis is dat geen probleem maar voor een café met voorraad, wetende dat er nog geen perspectief is, is dat wel een breinbreker. Niemand gooit graag dergelijke lekkernijen in de vuilbak.”

Om dit euvel te verhelpen krijgt Sophie hulp van Odiel, die zich volop voor het doel engageert. “Hij genoot van de foto’s die hier werden genomen en mensen hebben hem ook leren kennen, dus leek het ons een goed idee om Odiel in te schakelen om onze voorraad te laten slinken” gaat Sophie verder. “We bieden pakketten met streekbieren aan, vrij samen te stellen, totdat alle voorraad verdwenen is. Odiel poseert maar al te graag samen met wie een pakket aanschaft en hij kijkt ook streng toe op de verpakking ervan.”

Marketingwonder

Of Odiel het nieuwe marketingwonder van Lauwe is? “Ik moet toegeven dat mensen opnieuw hun weg naar hier vinden, al is het maar om een bestelling te zetten” sluit ze lachend af. “Het is natuurlijk maar de vraag of de mensen komen voor de streekbieren of om toch maar eens Odiel in levende lijve te zien. Handtekeningen deelt hij nog niet uit maar dat zal zonder twijfel nog wel komen.”

Zelf een pakket reserveren of een selfie met Odiel scoren? Meer info is terug te vinden op de facebookpagina van De Club of via het nummer 0477 25 47 58

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.