Burgemeester van Tielt kondigt op nieuwjaarsreceptie aan dat knip aan den Bek weer open gaat

Iedereen heft het glas op de nieuwjaarsreceptie. © WMe
Redactie KW

Gespaard van regen maar met temperaturen die toch een stuk lager lagen dan de afgelopen dagen zakten de Tieltenaren zondagmiddag warm ingeduffeld af naar de Tieltse markt om het glas te heffen op een vreugdevol 2024 tijdens de traditionele nieuwjaarsreceptie.

In een opperbeste sfeer werd tijd gemaakt om elkaar het beste te wensen voor 2024. Klassiekers zoals een goede gezondheid en vriendschap ontbraken ook dit jaar niet op dat wenslijstje, al klonk ook meermaals de smeekbede naar een verbeterde versie van het huidige mobiliteitsplan. Een wens die op deze eerste zondag van het jaar al onmiddellijk in vervulling bleek te gaan toen burgemeester Luc Vannieuwenhuyze tijdens zijn nieuwjaarsspeech na de gebruikelijke wensen en plannen voor 2024 eveneens aankondigde dat er op korte termijn toch enkele bijsturingen van het mobiliteitsplan komen.

Knip weer open

Zo zal de veelbesproken knip aan “den Bek” binnenkort terug opengaan en zal er terug verkeer mogelijk zijn vanuit de Kortrijkstraat richting het Ramenplein. Twee van de meerdere aanpassingen die onmiddellijk op een enthousiast applaus van de Tieltenaren mochten rekenen.

Een aankondiging die maakte dat ook sommige bijna vergaten dat ook de hoofdprijzen van de eindejaarsactie verdeeld mochten worden onder de aanwezigen. Daarbij was grote winnaar van de dag de 10-jarige Anna Debaene die als hoofdprijs een cheque van 2.000 euro in ontvangst mocht nemen. (WMe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier