Brugse webshop Tadaaz maakt gepersonaliseerde mondmaskers

Redactie KW

Tadaaz.be, een webshop die opereert vanuit Sint-Michiels in Brugge, start als eerste grote speler in België met het produceren en beschikbaar maken van gepersonaliseerde mondmaskers met bijvoorbeeld een leuke foto of inspirerende quote. “We willen ervoor zorgen dat elke Belg straks toegang heeft tot mondmaskers met een eigen persoonlijke touch. Dat maakt het voor iedereen een beetje luchtiger in deze bizarre tijden”, zegt Lies Jonckheere.

“Mondmaskers zijn cruciaal in de exitstrategie en gaan straks dus sowieso deel uitmaken van het straatbeeld. Vanaf maandag is iedereen verplicht er eentje te dragen op het openbaar vervoer en op de middelbare school, en ook voor andere activiteiten buitenshuis wordt het aangeraden om een mondmasker op te zetten”, zegt Lies Jonckheerde van Tadaaz.be, een webshop die doorgaans gespecialiseerd is in kaartjes, fotocadeaus en decoraties.

Iets terug doen

De webshop bestaat al sinds 2013, maar moest zich met de coronacrisis noodgedwongen een beetje heruitvinden. “Hoewel de coronacrisis ons hard raakt – ook wij zitten momenteel in tijdelijke werkloosheid – wilden we toch iets terugdoen voor onze klanten. Onze normale business, zoals het drukken van communiekaartjes, is immers serieus teruggelopen en daarom besloten we onze expertise op het gebied van personalisatie anders te gaan inzetten. We kochten naaimachines aan en begonnen mondmaskers te produceren in onze Brugse drukkerij”, vertelt Lies Jonckheere.

Uniek aan die mondmaskers, is dat ze gepersonaliseerd kunnen worden. Iedereen kan er zo z’n eigen persoonlijke touch aan geven; bijvoorbeeld met een mooi familiekiekje, een foto van je geliefde huisdier of een print met een leuke tekst. Zoals deze bijvoorbeeld: alstenblieft hé, ‘n meter – ‘n half! “Maar je kan er ook zelf je creativiteit op botvieren, waardoor het toch wat aangenamer wordt om te dragen. Als ik op straat mensen met zo’n klinisch ziekenhuismaskertje zie, stemt mij dat niet bepaald vrolijk en we kunnen in deze barre tijden wel wat extra vrolijkheid gebruiken. Zo’n gepersonaliseerd mondmasker in een leuk kleurtje, dat geeft toch direct een heel ander gevoel”, aldus Lies Jonckheere.

Brugse webshop Tadaaz maakt gepersonaliseerde mondmaskers

De mondmaskertjes worden straks ook verplicht in de scholen. “Door er een plezante twist aan te geven, willen we alle mama’s en de papa’s een duwtje in de rug geven bij het sensibiliseren van hun kinderen om de mondmaskers te dragen. Wie zelf niet meteen inspiratie heeft, kan al eens een kijkje nemen op onze website Tadaaz.be. Daar zijn alvast een aantal leuke voorbeelden terug te vinden”, klinkt het.

Ecologisch

De mondmaskers van Tadaaz zijn ook perfect wasbaar. “Dat ecologische aspect vinden we heel belangrijk: het kan niet de bedoeling zijn dat er wereldwijd elke dag tien miljoen mondmaskers in de vuilbak belanden. Experts raden immers aan om meerdere exemplaren in huis te halen, en die geregeld te wassen”, aldus nog Lies Jonckheere.

Het bedrijf streeft naar een snelle levertijd van maximaal vijf werkdagen. “De overheid stelt weliswaar alles in het werk om mondmaskers te bedelen, maar er is nog veel onzekerheid over de beschikbaarheidsdata. Omdat niet iedereen thuis een naaimachine heeft of de moed heeft er zelf aan te beginnen, willen wij er mee voor zorgen dat er voldoende op de markt zijn. We schakelden daarvoor al onze medewerkers in – zelfs het management draait mee in de productie. Als onze gepersonaliseerde mondmaskertjes straks een hype mochten worden, dan zijn we daar helemaal klaar voor”, knipoogt Lies Jonckheere.

De mondmaskers worden zowel voor volwassenen als op kinderformaat gemaakt en zijn online verkrijgbaar.

(WK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.