Brugse Schaakkring organiseert internationaal schaaktornooi

De Brugse Schaakkring organiseert schaaktornooi de Brugse Meesters. © GD
Redactie KW

De Brugse Schaakkring organiseert van 24 tot 28 augustus in het KTA in de Rijselstraat de Brugse Meesters, een internationaal schaaktornooi.

“Voor dit tornooi hebben we gekozen voor het KTA. Vanuit de schooldirectie krijgen we alle medewerking en faciliteiten die we nodig hebben om deze organisatie tot een goed einde te brengen”, aldus de voorzitter Philippe Maenhout. “Onze club heeft een traditie in het organiseren van wedstrijden en dat willen we niet verloren laten gaan. Toen ECI zijn sponsoring stopte, werd het volwassenentornooi niet meer georganiseerd, maar het jeugdtornooi gaat nog altijd door tijdens de kerstvakantie. De nadruk bij KBSK ligt voornamelijk bij de opleiding van onze talrijke jeugdspelers. Wij hebben lang de jeugdkampioenschappen overheerst en dat resulteerde in een ploeg in de hoogste afdeling met uitsluitend eigen spelers. Een duidelijk bewijs dat een goede jeugdwerking rendeert”, voegt hij er nog aan toe.

Sterke buitenlanders

Tom Piceu is naast fervent speler en FIDE-meester ook medeorganisator van dit evenement. “Dit tornooi geeft de mogelijkheid aan onze spelers zich te meten met sterke buitenlandse spelers. Mikhail Ivanhov uit Rusland en Koen Leenhouts uit Nederland, beiden Internationaal grootmeester hebben hun deelname al bevestigd. Naar alle waarschijnlijkheid komen daar nog enkele namen bij”, vertelt hij niet zonder enige trots. “Doordat het tornooi van Knokke niet doorgaat dit jaar kwam er een gat in de kalender en daar zijn we ingesprongen. We verwachten een honderdtal spelers en beschikken over een goed gespijsde prijzenpot. De wedstrijden zijn trouwens live te volgen via internet maar natuurlijk is iedereen welkom om ons een bezoekje te brengen in het KTA”, besluit hij.

(GD)

Voor meer info: www.brugsemeesters.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier