Brugse grootkeuken Scolarest sluit de deuren wegens WK-wielrennen

Schooldirecteur Karel Scherpereel zal met zijn team zelf maaltijden bereiden voor de leerlingen. © Davy Coghe
Stefan Vankerkhoven

1200 Brugse leerlingen, verdeeld over 18 scholen, krijgen wegens het WK-wielrennen geen warme maaltijd geserveerd. De grootkeuken Scolarest sluit de deuren gedurende drie dagen.

Karel Scherpereel, directeur van OLVA De Meersen in Assebroek, kreeg een telefoontje dat de grootkeuken Scolarest, die gehuisvest is in het Grootseminarie in Brugge: op maandag 20 en dinsdag 21 september zal de grootkeuken geen warme maaltijden bereiden. Scolarestsluit drie dagen de deuren omwille van het wereldkampioenschap wielrennen en de onbereikbaarheid van de keuken tijdens die dagen.

“Dat betekent dat tussen de 1000 en 1200 leerlingen, verdeeld over de 18 scholen, geen warme maaltijden zullen geserveerd krijgen”, laakt Karelk Scherpeleer, die ook voro CD&V gementeraadslid is in Brugge. “Vele scholen zullen dat oplossen door te vragen aan de ouders om boterhammen mee te geven. In Olva De Meersen zal ons team de handen uit de mouwen steken om een honderdtal kinderen die ‘warm’ eten te voorzien van een lekkere wielrennersmaaltijd.”

“Zo ondervinden de kinderen en ook de ouders niet de gevolgen van het WK, dat toch een feest voor Brugge moet zijn. Op maandag staat alvast macaroni met hesp en kaas op het menu… voor de dinsdag wordt het een wielren-verrassingsmenu. De banaan zal tijdens die dagen ook niet ontbreken”, aldus Karel Scherpereel.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.