Brugse binnenstad krijgt vernieuwde wegen en voetpaden in 2020

Schepen Mercedes Van Volcem © Davy Coghe
Redactie KW

De stad Brugge blijft verder investeren in het vernieuwen van het wegdek en de voetpaden op het Brugse grondgebied.

Schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem: “Deze keer pakken we een aantal straten en voetpaden in de binnenstad aan die er slecht aan toe zijn. In tientallen straten en pleinen vernieuwen we de voegvullingen en waar nodig herbestraten we de rijweg. De vernieuwde straten en voetpaden zullen niet alleen mooier ogen, maar vooral ook de toegankelijkheid en het comfort verhogen. ”

In 2020 staat het vernieuwen van het wegdek in de Breidelstraat, inclusief De Garre, op de planning. Van Volcem: “De werken starten op 6 januari 2020 en zullen klaar zijn tegen het einde van de paasvakantie. Eerst zal Fluvius 4 weken werken en nadien zal de aannemer het wegdek vernieuwen. Fluvius en de aannemer deden een inspanning om de werken in te plannen en te beëindigen voor de paasvakantie. De druk bezochte straat moet herlegd worden. De Burg wordt ook aangepakt.”

“Daarnaast creëren we een gezellig pleintje op het kruispunt van de Philipstockstraat en de Mallebergplaats. De werken zullen starten op 20 januari en zullen van de Mallebergplaats een nog leukere plek maken om te vertoeven,” licht schepen Van Volcem toe. Ook het wegdek in de Rozemarijnstraat en het plein op de Eiermarkt worden halfweg februari aangepakt. De Woensdagmarkt (Genthof) en het Sint-Jansplein worden groener. Het Kraanplein en Zilverpand worden ook aangepakt.

Aansluitend op deze werken komt de Peterseliestraat, tussen Potterierei en Leestenburg, aan bod. “In het voorjaar vernieuwen we verder ook de voegvulling in de Ieperstraat, Vuldersreitje en de Peperstraat en herbestraten we de rijweg in de Essenboomstraat. In de Ridderstraat vernieuwen we het voetpad aan de zijde waar niet geparkeerd wordt. In het najaar vernieuwen we de voegvulling van de Spiegelrei en van de toegangsweg naar site Oud Sint-Jan. Een concrete timing van bovengenoemde projecten volgt later.”

Begin 2021 komt de Sint-Amandsstraat aan bod. “In de Sint-Amandsstraat herbestraten we het plein, vergroenen we en vernieuwen we de riooldeksels. Inspraak volgt met de handelaars in oktober of november. De werken in de Katelijnestraat en Arsenaalstraat zullen in mei 2021 afgewerkt zijn. Er is een infomarkt voorzien in Novotel op 15 januari tussen 16u en 20u”.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier