Brugse band BEUK schrapt Engelse tournee

De Brugse hardrockband BEUK, bestaande uit Laurent De Moor, Meyke Demey en Roel Jacobus, moest zijn tournee in Zuid-Engeland schrappen. © (Foto RJ)
Redactie KW

De Brugse hardrockband BEUK heeft een korte tournee in Engeland moeten schrappen. BEUK zou zaterdagmorgen 14 maart vertrekken voor drie optredens: op zaterdag in de kuststad Worthing, op zondag in Hertford en op maandag in de Londense artiestenwijk Camden.

“Vooral naar dat laatste concert hadden we hard uitgekeken omdat we geprogrammeerd stonden in The Dublin Castle. Deze legendarische Londense club was de thuishaven van Madness en Amy Winehouse en ook Coldplay werd er ontdekt. We hadden er in 2016 al eens gespeeld en we verwachtten heel mensen van onze Engelse fanbase, die na meer dan twintig optredens op het eiland opbouwden. Helaas gooien de maatregelen tegen de verspreiding van covid-19 roet in het eten. Enerzijds legt het erop aan dat de reizigers uit België stilaan ongewenst worden. Anderzijds vertrouwden we er niet meer op dat we volgende week nog terug thuis zouden geraken. De enige verstandige keuze was dan ook de tournee te cancellen”, zegt zanger-bassist Roel Jacobus.

“De organisatoren tonen uiteraard begrip dus de geïnvesteerde tijd en geld zijn niet helemaal verloren. Er lopen gesprekken om de geplande concerten in oktober te laten plaatsvinden.”

(RJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier