Brugs Middenveld reageert op Vlaamse beparingen met Open Brief vlak voor de gemeenteraadszitting

Stefan Vankerkhoven

Dinsdagavond protesteerde het Brugse Middenveld tegen de Vlaamse besparingen met een ludieke actie op de Burg, vlak voor de gemeenteraadszitting. Elk gemeenteraadslid kreeg een T-shirt, in een open brief pleiten de actievoerders voor meer ondersteuning van de kwetsbaren in onze Vlaamse samenleving.

De Open Brief werd ondertekend door 270 medewerkers uit meer dan 50 verschillende Brugse organisaties en werkingen uit jeugdhulp, welzijnswerk, sociaal en cultureel werk, geestelijke gezondheid, diensten wonen en onderwijs. Ook CLB’ers, CLB’s, leertraject-begeleiders, hulpverleners van ziekenhuizen, crisismeldpunt minderjarigen en meerderjarigen, organisaties voor mensen met een beperking, Welzijnsschakels, Huizen van Vrede en Brugge Dialoogstad ondersteunden de actie. Zelfs een aantal zelfstandige psychologen, psychiaters en ouders van kinderen die hulp nodig hebben ondertekenden mee.

“De impact van de Vlaamse besparingen is onrustwekkend. Hulpverleners, leerkrachten, nulde en eerstelijnswerkers en begeleiders on the field zijn de kanaries in de koolmijn”, hekelt Femke Den Hollander van CAW Noord-West-Vlaaanderen. “Wij zien als eerste waar het structureel niet goed zit en waar de dijken stilaan breken. De noden zijn groter dan de hulp die we kunnen bieden. We hebben handen te kort. We hebben hulp nodig. Alle politieke partijen moeten zich ervan bewust worden wat de gevolgen in Brugge – maar ook in andere steden en gemeenten – zijn voor de inwoners.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.