Brugge was even het epicentrum van Rope Skipping in West-Vlaanderen

© GF
© GF
Redactie KW

76 deelnemers, 3 verschillende clubs. Dit is het resultaat van een geslaagde Rope Skipping wedstrijd die Rope Skipping Brugge vzw, hoofdzakelijk online, vorige week organiseerde.

Brugge is niet aan zijn proefstuk toe, want dit is al de derde editie in deze vorm. De recreacup wedstrijd startte op vrijdagavond 26 februari in Sport Vlaanderen Brugge. Daar namen de jongste leden van Rope Skipping Brugge vzw, fysiek deel. Volgens de coronarichtlijnen (en extra genomen maatregelen) werd dit op zich al een topper waar de jonge sporters al medailles konden winnen.

Op zaterdag 27 februari was het dan aan de beurt van de beloften, 16+ en volwassenen. Rope Skipping Brugge stond volledig in voor de online organisatie en jury. Gymclub Altis uit Eeklo en So-Fit uit Izegem sloten aan bij de Brugse organisatie.

Elke sporter diende zes onderdelen af te leggen die telkens 30sec/onderdeel in beslag nam. Maar liefst meer dan 420 scores dienden online geteld worden door zeven Brugse juryleden, elk vanuit hun eigen thuis.

Er werden meerdere persoonlijke records gesprongen. Hoe meer records gesprongen werden, hoe groter de kans op een Overall medaille. Nu al staat vast dat in mei een nieuwe recreacup georganiseerd zal worden. Dan zal gestreden worden voor de Beker van de Brugse Recreacups.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.