Brugge tolereert geweld tegen agenten niet

Stefan Vankerkhoven

De Stad Brugge zal zich burgerlijke partij stellen in het dossier van vier agressieve Bruggelingen die twee agenten vuistslagen gaven vrijdagavond aan het scatepark op het Tempelhof.

Tijdens de gemeenteraad maandagavond toonden alle politieke partijen zich solidair met de twee politie-inspecteurs, die na de feiten respectievelijk drie en twee dagen werkonbekwaam waren. Ze waren op patrouille getrokken naar het Tempelhof, toen buurtbewoners overlast gemeld hadden.

In het sportpark troffen ze slechts één persoon aan, maar plots werden de agenten aangevallen door drie andere personen die zich achter een afvalcontainer verstopt hadden. Ze kregen meerdere vuistslagen in het aangezicht. Twee daders konden overmeesterd worden, een derde werd later opgepakt, de vierde is voorlopig spoorloos.

Het parket heeft de twee meerderjarige daders opgepakt, ze zijn aangehouden en blijven minstens tot vrijdag in de cel. Dan moeten ze voor de raadkamer verschijnen. De minderjarige dader werd door de jeugdrechter onder voorwarden vrijgelaten.

“Dit was geen impulsie reactie van jongeren, wel een laffe aanval met voorbedachten rade. Daarom zal de stad zich in deze zaak burgerlijke partij stellen”, aldus burgemeester Dirk De fauw. Gelukkig blijft geweld tegen politiemensen in Brugge eerder zeldzaam. Tot nu toe diende de stad zich nog maar vijf keer burgerlijke partij te stellen, nadat agenten belaagd werden en gewond raakten.

“We dulden geweld tegen agenten niet”, klonk het bij alle Brugse politieke partijen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.