Brugge stelt sportcentra open voor scholen

Schepen Franky Demon. (archieffoto) © SR
Redactie KW

Het Brugse stadsbestuur besliste om de stedelijke sportcentra vanaf 15 mei ter beschikking te stellen voor lessen van Brugse scholen. Zo wil ze de scholen ondersteunen die door de richtlijnen rond social distancing met capaciteitsproblemen kampen bij de heropstart.

“De heropstart van de scholen is niet evident”, zegt schepen van Sport Franky Demon. “Voor de kinderen en jongeren is het echter van belang dat ze nog les kunnen volgen dit schooljaar en dat dit in veilige omstandigheden kan gebeuren. Vermits er geen zicht is op een timing voor de heropstart van indoorsport in onze centra zullen we die voorlopig gratis ter beschikking stellen van de scholen.”

De Stad beschikt over een tiental sportcentra in eigen beheer. “Die liggen verspreid over het grondgebied en worden sowieso vaak gebruikt door scholen voor L.O.-lessen”, zegt de schepen. “Sinds de opgelegde sluiting zijn we die grondig aan het schoonmaken en allerlei herstellings- en schilderwerken aan het uitvoeren. We verwachten dat de scholen in eerste instantie de mogelijkheden in hun eigen gebouwen maximaal benutten. Naargelang de aanvragen die binnenkomen voor extra ruimte, bekijken we om de sportzalen geschikt te maken voor gewone lessen.”

Aanpassingen

Dat vergt enige aanpassing. “We zullen hier en daar sportvloeren moeten afdekken, nadenken over gescheiden toegang, frequente schoonmaak, enzovoort,” zegt de schepen. “Binnen de sport mag dat geen probleem vormen. We zijn dynamisch. Dat bewijzen we al even door ondersteuning te bieden in het medisch triagepunt in de sporthal Daverlo en zullen dat ook doen in ondersteuning van de scholen. We kregen op heden al een drietal vragen van Brugse scholen om een oplossing te voorzien voor lesactiviteiten.”

Brugse scholen die in de heropstart met capaciteitsproblemen kampen, kunnen contact opnemen via sportdienst@brugge.be of 050 475 470.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.