Een samenwerking tussen een Waalse en een Vlaamse brouwerij gebeurt niet vaak. "Nochtans was het voor ons een heel logische keuze", vertelt Albert De Brabandere. "Onze beide brouwerijen maken deel uit van de Belgian Family Brewers, waar de Belgische familiale brouwerijen zich verenigen om Belgisch bier wereldwijd bekend te maken. Het was daar dat ik Hugues Dubuisson aansprak om mee te stappen in dit gezamenlijk project. Wij bestaan dit jaar 125 jaar en Brouwerij Dubuisson al 250 jaar. Dus brachten we onze brouwers samen om met die 375 jaar ervaring aan de slag te gaan en tot een subliem verjaardagsbier te komen."

Eén alliantie, twee bieren

"We zijn vertrokken vanuit de sterktes van beide brouwerijen", aldus Hugues Dubuisson. "Zo geldt onze Brouwerij Dubuisson als referentie voor de sterkere bieren, terwijl Brouwerij De Brabandere een mooie reputatie heeft in foedergerijpte bieren. We verzamelden onze brouwers rond de tafel en besloten aan de slag te gaan met elkaars specialiteit". Zo verhuisde een Petrus Quadrupel gebrouwen bij Brouwerij De Brabandere naar het Waalse Pipaix om 6 maanden te rusten op eikenhouten wijnvaten uit de Bourgogne. En de Bush Caractère van Brouwerij Dubuisson kreeg een extra dimensie door het in het Vlaamse Bavikhove te versnijden met Petrus Aged Pale die tot 2 jaar in de imposante foeders bij Brouwerij De Brabandere lag.

Compromis à la belge

Het eindresultaat is een compromis à la belge met 1 geschenkverpakking en 2 bieren in een champagnefles. "We zijn er echt in geslaagd om het bier dat we kregen uit de andere brouwerij een eigen toets en toegevoegde waarde te geven", zegt brouwer Pieter Maes van De Brabandere. "Twee gebalanceerde bieren, zoals het onze Belgische traditie betaamt. Zeg nu nog eens dat Vlaanderen en Wallonië niet kunnen samenwerken. Wij als brouwers geven alvast het goede voorbeeld!"

Een samenwerking tussen een Waalse en een Vlaamse brouwerij gebeurt niet vaak. "Nochtans was het voor ons een heel logische keuze", vertelt Albert De Brabandere. "Onze beide brouwerijen maken deel uit van de Belgian Family Brewers, waar de Belgische familiale brouwerijen zich verenigen om Belgisch bier wereldwijd bekend te maken. Het was daar dat ik Hugues Dubuisson aansprak om mee te stappen in dit gezamenlijk project. Wij bestaan dit jaar 125 jaar en Brouwerij Dubuisson al 250 jaar. Dus brachten we onze brouwers samen om met die 375 jaar ervaring aan de slag te gaan en tot een subliem verjaardagsbier te komen.""We zijn vertrokken vanuit de sterktes van beide brouwerijen", aldus Hugues Dubuisson. "Zo geldt onze Brouwerij Dubuisson als referentie voor de sterkere bieren, terwijl Brouwerij De Brabandere een mooie reputatie heeft in foedergerijpte bieren. We verzamelden onze brouwers rond de tafel en besloten aan de slag te gaan met elkaars specialiteit". Zo verhuisde een Petrus Quadrupel gebrouwen bij Brouwerij De Brabandere naar het Waalse Pipaix om 6 maanden te rusten op eikenhouten wijnvaten uit de Bourgogne. En de Bush Caractère van Brouwerij Dubuisson kreeg een extra dimensie door het in het Vlaamse Bavikhove te versnijden met Petrus Aged Pale die tot 2 jaar in de imposante foeders bij Brouwerij De Brabandere lag.Het eindresultaat is een compromis à la belge met 1 geschenkverpakking en 2 bieren in een champagnefles. "We zijn er echt in geslaagd om het bier dat we kregen uit de andere brouwerij een eigen toets en toegevoegde waarde te geven", zegt brouwer Pieter Maes van De Brabandere. "Twee gebalanceerde bieren, zoals het onze Belgische traditie betaamt. Zeg nu nog eens dat Vlaanderen en Wallonië niet kunnen samenwerken. Wij als brouwers geven alvast het goede voorbeeld!"