Broederlijk Delen pakt uit met alternatief voor solidariteitsmaal: (H)eerlijke pakketten te koop

Louis Deceuninck, Tienna Deweerdt, Julie Racon en directeur Marc Vande Walle. (foto Coghe)©GINO COGHE Foto Coghe
Louis Deceuninck, Tienna Deweerdt, Julie Racon en directeur Marc Vande Walle. (foto Coghe)©GINO COGHE Foto Coghe
Redactie KW

Voor het tweede jaar op rij voert Broederlijk Delen actie tijdens de coronapandemie. Net als vorig jaar kunnen de traditionele huis-aan-huiscollecte en het solidariteitsmaal niet doorgaan. Als alternatief organiseert de overkoepelende werkgroep Broederlijk Delen Krekedaal Kortemark dit jaar de verkoop van ‘(h)eerlijke pakketten’.

Net dit jaar viert Broederlijk Delen ook haar 60ste verjaardag, maar net als vorig jaar zitten de bekende huis-aan-huiscollecte en het solidariteitsmaal er niet in. Daarom verkoopt de werkgroep Broederlijk Delen Krekedal en na overleg met het Lokaal Bestuur dit jaar (h)eerlijke pakketten, een combinatie van producten van onze landbouwers en Oxfamproducten waarbij een eerlijke prijs aan de producent betaald wordt. De winst gaat integraal naar Broederlijk Delen.

Er is keuze tussen vier soorten pakketten: een groentenfruitpakket van 10 euro, een ontbijtproductenpakket van 15 euro, een aperitiefpakket van 15 euro en een zoetemondjespakket van 10 euro. Het samenstellen van de pakketten gebeurt door de medewerkers van het inclusieproject stationshub De Stoasje, OC Sint Jan de Deo Handzame en Tordale Torhout.

Bestellen kan tot 12 maart, onder meer bij Marie-Jeanne Compernolle, Ellestraat 1, mj.compernolle@telenet.be. Er kan geen cash geld aanvaard worden en daarom wordt gevraagd om te betalen op rekening BE27 8803 6273 4173. Tussen 30 maart en 4 april worden de bestellingen geleverd. (LTK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.