Brandweer Zone 1 krijgt er 24 nieuwe voertuigen bij

Redactie KW

In het Oostkampse veiligheidsgebouw langs de Siemenslaan vond de voorstelling plaats van 24 nieuwe voortuigen voor de brandweer van Zone 1.

Die zone behelst het grondgebied van 17 West-Vlaamse gemeenten waarbinnen er negen brandweerposten liggen en twee voorposten. De zone verenigt de gemeenten Beernem, Blankenberge, Bredene, Brugge, Damme, De Haan, Gistel, Ichtegem, Jabbeke, Knokke-Heist, Middelkerke, Oostende, Oostkamp, Oudenburg, Torhout, Zedelgem en Zuienkerke.

De nieuwe voertuigen zijn 3 ziekenwagens, 2 ziekenwagens met automatisch laad- en lossysteem, een multifunctionele autopomp, 2 logistieke voertuigen, 8 personenvoertuigen (VW Caddy), 2 tankwagens, 1 ladderwagen en 5 (prioritaire) personenvoertuigen. Ze werden in ontvangst genomen door de aanwezige burgemeesters.

Afgeschreven wagens en verouderd materieel wordt op die manier vervangen door een modern, functioneel wagenpark dat voldoet aan de nieuwste normen en qua uitrusting en veiligheid. Het totale kostenplaatje bedraagt 2.641.840 euro en past binnen een federaal afgesloten raamcontract (2016 – 2018) dat door de zoneraad werd goedgekeurd.

(PH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.