Boerenbond noemt Intratuin in Zwevegem een voorbeeld voor veilig verkopen van bloemen en planten

© GF
Wim Van De Velde

Nu de lente echt is aangebroken, willen velen hun tuin, terras of huiskamer opfleuren met bloemen of planten. Maar door de coronamaatregelen zijn die moeilijk te vinden. De Boerenbond wil snel meer verkooppunten en haalt Intratuin in de Otegemstraat in Zwevegem aan als voorbeeld. “Zaakvoerder Peter Van Hulle toont aan dat het veilig kan.”

“Bloemen en planten zijn van belang voor onze omgeving en geestelijke gezondheid, nu nog meer dan anders”, weet Vanessa Saenen, woordvoerder van de Boerenbond. “De vraag naar planten, groot en klein, voor de tuinen en de omgeving is momenteel heel groot. Onder de hashtag #Lenteinuwkot proberen burgers zoveel mogelijk van dat groen in huis te halen. Naast de planten die kunnen geleverd worden door lokale telers en postorderbedrijven is er nood aan meer verkooppunten. Het is dan ook bijzonder jammer dat slechts enkele verkooppunten de deuren mogen open binnen de huidige coronamaatregelen. Deze lentemaanden zijn de belangrijkste maanden van het jaar voor de verkoop van bloemen en planten.”

Het kán veilig

Tuincentra die voeding en dierenvoeding verkopen, mogen en kunnen binnen de huidige Covid-19 maatregelen hun deuren openen voor verkoop van voeding, dierenvoeding, bloemen en planten. “Zo ook Intratuin in Zwevegem waar op een correcte en veilige manier de deuren geopend zijn voor de klant. Het gaat enkel om de afdelingen met bovengenoemde producten. Lang niet alle tuincentra krijgen de toestemming om op die manier te openen, zowel door de federale maatregelen als door interpretaties ervan op regionaal niveau. Nochtans bewijst Peter Van Hulle met Intratuin in Zwevegem dat het op een perfect veilige manier ook kan.”

Afzet in de omgeving

“Voor lokale siertelers is het van enorm groot belang dat hun bloemen en planten alsnog bij de consumenten geraken. Bloemen en planten waar reeds maanden tot jaren aan gekweekt zijn, dreigen anders op de afvalhoop te belanden. Met het snel openen van alle tuincentra hoopt de sector nog een deel van de verkoop in deze topmaanden goed te maken“, besluit Vanessa Saenen. (VDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier