Blauw-Zwart supporterscafé ‘t Putje onherroepelijk dicht

© Davy Coghe
© Davy Coghe
Redactie KW

De harde supporterskern van Club Brugge zal een ander café moeten zoeken om na de match de winst te vieren of de nederlaag door te spoelen. Het huurcontract voor de uitbaters van het populaire voetbalcafé langs de Gistelse Steenweg loopt eind april af en wordt niet verlengd.

Het Club Brugge supportscafé, waar vooral de hard kern verzamelt, kreeg doorheen de jaren ook ver buiten Brugge heel wat bekendheid. Een aantal supporters maakte het er vaak net iets te bont. In 2015 moset het café enige tijd sluiten op wedstrijddagen , een beslissing van toenmalig burgemeester Renaat Landuyt. Doorheen de week fungeert het café als gezellig buurtcafé en veel voetbalsupporters leven er op een rustigere manier mee met de prestaties van hun favoriete club.

Teleurstelling

De vele stamgasten van ‘t Putje zullen echter andere oorden moeten opzoeken. Ook al zou de horeca vanaf mei weer open mogen, ‘t Putje houdt de deuren dicht. Op dat moment loopt het huurcontract immers af. De uitbaters krijgen geen verlenging meer. Er zou mogelijk een appartementsgebouw in de plaats komen , zo staat te lezen op de Facebookpagina van het café. Veel Club Brugge-supporters reageren teleurgesteld over het stopzetten van de zaak.

Uitbaatster Sandra Dumalin wil alvast haar trouwe klanten danken via een groot spandoek aan de gevel van het café. Op het doek staat te lezen: ‘Aan al onze klanten en de harde kern van Club Brugge: Bedankt voor de mooie jaren. We zullen jullie missen!’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier