Blankenberge zwaait toeristen uit met ‘fleurig alternatief’ voor bloemenstoet

Wim Kerkhof

Het bloemencorso, de traditionele toeristische afsluiter van het seizoen in Blankenberge, kan dit jaar niet plaatsvinden door corona, maar er is een fleurig alternatief. Bijna alle hoeken van de stad worden het laatste weekend van augustus letterlijk in de bloemetjes gelegd.

Zaterdag 29 en zondag 30 augustus kleuren drie grote bloementapijten het centrum van Blankenberge. “We spreken over zo’n 240.000 bloemen – begonia’s en dahlia’s – en een totale oppervlakte van 700m². Op het Koning Leopold III-plein staan deze in het thema van 125 jaar bloemencorso, op het Sint-Rochusplein komen 750 jaar Blankenberge en de belle époque aan bod, het Manitobaplein zet ook 750 jaar Blankenberge in de kijker”, klinkt het bij de dienst Toerisme van de stad.

Chinees Leger

Ook twee kleine praalwagens worden opgesteld, met in totaal 70.000 dahlia’s. Aan de pier komt er een wagen in het thema Meli, op het Descampsplein wordt de Sterken Dries in de bloemetjes gezet. Het bebloemd Chinees Leger zorgt voor extra animatie tussen de verschillende locaties. Alles gebeurt gespreid volgens een circulatieplan, zodat de bezoekers in alle veiligheid kunnen genieten. “Op die manier willen we toch onze bezoekers bedanken zoals de traditie het wil… met bloemen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.