Blankenberge treedt strenger op tegen te vroeg buitenplaatsen afvalzakken

Afvalzakken mogen niet voor het voorziene tijdstip buiten geplaatst worden.© WK
Afvalzakken mogen niet voor het voorziene tijdstip buiten geplaatst worden.© WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Het Blankenbergs stadsbestuur wil strenger optreden tegen het te vroeg buitenzetten van afvalzakken.

“Een jaarlijks terugkerend probleem dat met de broedende meeuwen weer duidelijk zichtbaar is in het straatbeeld. We blijven sensibiliseren, maar dat blijkt onvoldoende te zijn”, zegt schepen voor Afvalbeleid Sandy Buysschaert (CD&V).

Meerdere acties

De komende periode volgen er meerdere acties en zal er strenger opgetreden worden. “Het zal ook niet bij een eenmalige actie blijven. Als we zien dat afvalzakken buiten geplaatst worden op zondagmorgen en zondagmiddag, dan is dat manifeste onwil. Ook in zone twee zien we op maandagavond om 18 uur al afvalzakken opduiken, dus de avond vòòr de ophaling van dinsdagmorgen.”

“We investeren deze legislatuur heel wat in afvalbeleid, en dus rekenen we ook op de discipline van onze burgers om afvalzakken op de voorziene tijdstippen buiten te plaatsen”, klinkt het.

Wanneer mogen afvalzakken buiten?

Voor zone één: afvalzakken buitenplaatsen tussen 21 en 22 uur tijdens de periode van de nachtophalingsronde. Vanaf 22 uur begint de ophaalronde. Dat is twee uur vroeger dan in het verleden. Voor zone twee: afvalzakken heel het jaar door tussen 5 en 7 uur buitenplaatsen, de ochtend van de ophaalronde. Die ronde start om 7 uur.

Er rijden vijf vuilniswagens rond in deze zone, dat betekent dat er rond 9 uur al heel wat afval werd opgehaald in deze straten. (WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier