Blankenberge ontvangt label ‘Pleegzorggemeente’

Op maandag 16 november overhandigde Pleegzorg West-Vlaanderen officieel het label van Pleegzorggemeente aan het Blankenbergse stadsbestuur.

© WK

“We zijn dankbaar voor de vele gezinnen in Blankenberge die nu al een warme thuis bieden aan een vierentwintigtal kinderen. Wat zij doen, is onbetaalbaar. Vanuit het lokaal bestuur willen we pleegzorg verder bekend maken om nog meer kinderen een warme thuis te bieden. Er is nog zoveel onbekend over pleegzorg en er zijn vaak veel meer mogelijkheden dan men denkt. Dat moeten ouders weten”, zegt schepen voor Sociale Zaken en Welzijn Annie De Pauw (SP.A).

Van 16 tot 22 november is het Week van de Pleegzorg. Momenteel staat in de bib een boekenstand over pleegzorg met boeken voor kinderen en ouders. Op 3 en 10 maart 2021 organiseert het bestuur samen met Pleegzorg West-Vlaanderen en Huis van het Kind twee infosessies rond pleegzorg in het casino.

Infopakket

“Ook in de toekomst zullen we blijven kijken naar nieuwe mogelijkheden om pleegzorg verder in de kijker te zetten en pleegouders te ondersteunen”, klinkt het. Wil je meer informatie over wat pleegzorg precies inhoudt? Vraag dan een infopakket aan of schrijf je in voor een van de infosessies in maart. Neem alvast een kijkje op de website van Pleegzorg Vlaanderen: www.pleegzorgvlaanderen.be (WK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.