Bijna 170 bestuurders op een dag beboet voor overdreven snelheid

Niettegenstaande de coronamaatregelen voert politiezone VLAS gerichte snelheidscontroles uit in Kortrijk, Kuurne en Lendelede. De controles blijven nodig omdat een kleine minderheid bestuurders zich niet aan de snelheidsbeperkingen houdt.

© AN

Ondanks het feit dat ook politiezone Vlas (Kortrijk, Kuurne en Lendelede) het abnormaal druk heeft met het handhaven van de coronamaatregelen, kiezen ze er toch voor om elke week gerichte snelheidscontroles uit te voeren. “Vorige week kregen we verschillende meldingen binnen van wegpiraten die profiteren van de lege wegen“, verklaart politiewoordvoerder Thomas Detavernier. “Dat mocht ik zelfs aan den lijve ondervinden.”

Ook maandag waren er opnieuw controles. In totaal waaiden daarbij 167 bestuurders tegen de lamp. In de Gentsesteenweg in Kortrijk (max 50 km/u) reden 19 van de 382 gecontroleerde bestuurders, ofwel 4,9% te snel. De gemeten topsnelheid bedroeg 69 km/h.

In de Moeskroensesteenweg in Aalbeke (max 50 km/u) gingen 35 van de 168 gecontroleerde bestuurders over de schreef. Dat is 20,8 procent. Gemeten topsnelheid was 80 km/u. In de Rijksweg in Lendelede (max 70 km/u) lapten 62 van de 289 gecontroleerde bestuurders, ofwel 21,4 procent de snelheidsbeperking aan hun laars. Gemeten topsnelheid was 123 km/h. In de Brugsesteenweg in Kuurne ten slotte (max 50 km/u) reden 51 van de 125 gecontroleerde bestuurders te snel. Dat is 40,8 procent.

De politie waarschuwt dat er nog controles zullen volgen. Gebruik maken van de lege wegen om het gaspedaal in te drukken is dus geen goed idee.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.