Bewonersplatform Sint-Jan in Wingene verwelkomt nieuwelingen

De nieuwe bewoners werden verwelkomd met een bierpakket.© GF
De nieuwe bewoners werden verwelkomd met een bierpakket.© GF
Redactie KW

Met veel enthousiasme en een bierpakket onder de arm zijn de bestuursleden van het Bewonersplatform van Sint-Jan op pad gegaan om de nieuwe inwoners te verwelkomen in het dorp. Een mooi alternatief voor de geannuleerde nieuwjaarsreceptie.

In normale tijden organiseert het Bewonersplatform van Sint-Jan Wingene altijd een gezellige nieuwjaarsreceptie voor de bewoners. Naast de jaarlijkse prijsuitreiking van de kerstversieringswedstrijd worden nieuwe bewoners dan ook extra in de kijker en in de bloemetjes gezet, maar corona besliste er dit jaar uiteraard anders over.

In de loop van 2020 vonden liefst 25 gezinnen de weg naar het gezellige Sint-Jan. Samen met het gemeentebestuur dacht het Bewonersplatform na over een alternatief om de nieuwe bewoners welkom te heten. Samen met schepen Brecht Warnez (CD&V) trok het bestuur van het Bewonersplatform op pad om de nieuwe inwoners aan huis een verwelkomingspakket af te geven. “We kozen opnieuw voor een pakket met het lokale Dooper-bier en vanuit de gemeente werd eveneens een attentie voorzien”, aldus voorzitter Martin Duyck.

Kermisweekend

Ondertussen kijkt het Bewonersplatform, zoals heel wat verenigingen, uit naar betere tijden, zodat er weer gewoon kan gelachen en gefeest worden. “We overleggen wel nog regelmatig, maar ook voor het traditionele kermisweekend eind juni kunnen we nog steeds geen knopen doorhakken”, geeft Martin nog mee.

Het gemeentebestuur werkte de laatste maanden ook in stukjes verder aan de detailafwerking van de dorpskernvernieuwing, met input van het Bewonersplatform. De grote werken liggen ondertussen al achter de rug, maar onder meer in de boomgaard stonden nog wat snoeiwerken op de agenda en hier en daar is een fruitboom aan vervanging of herstel toe. (KD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.