Bewonersgroep fleurt Barakken op met gratis bloembakken: “Zorgen voor kleurrijke vensterbanken”

© Nicolas Verhaeghe
Nicolas Verhaeghe
Nicolas Verhaeghe Medewerker KW

De straten in de buurt van de Barakken in Menen worden dit jaar opnieuw opgefleurd met gratis bloembakken. Het wijkcomité ‘Bewonersgroep De Barakken’ stonden dit jaar samen met de buurtbewoners in voor dit initiatief.

“Vorig jaar kon onze bewonersgroep in het kader van de burgerbudgetten van de stad Menen bloembakken krijgen om de vensterbanken van de bewoners te sieren met kleurige bloemen. Dit jaar kwam de vraag van de bewoners zelf om dit opnieuw te doen. Een initiatief waar de Bewonersgroep De Barakken uiteraard achter staat”, vertelt Frederik Bostyn.

Gratis voor bewoners

De bewonersgroep heeft als doel om een vreedzame brug te slaan tussen al de kleurrijke bewoners in De Barakken. Van De Barakken een gezellige en zorgzame buurt maken is de missie. “We investeren graag in projecten en evenementen om de ontmoeting tussen al deze bewoners hier te bevorderen en met kleurrijke vensterbanken springt deze actie uiteraard in het oog”, zegt Frederik.

De bloembakken werden weer gratis ter beschikking gesteld aan iedere bewoner die dit wenste. “In een beetje regenwater voor de dorstige bloemetjes moeten ze wel zelf investeren”, lacht Frederik.

Op woensdag 15 mei werden aan de Sint-Jozefskerk een 150 bloembakken beplant met Pelargoniums. De bewonersgroep mag telkens weer rekenen op de behulpzame handen van de vele vrijwilligers. De bonte groep plaatste dan in de loop van de dag de bloembakken op de vensterbanken bij al wie dit wenste.

Composthoop

“We hebben de omliggende straten bevoorraad met bloembakken, alsook het centrum van De Barakken en rondom de Sint-Jozefskerk. Begin oktober worden de bloembakken dan weer opgehaald en de aarde en bloemen vliegen dan netjes op de composthoop. Het is ook de bedoeling dat de bewoners zorg dragen voor hun bloembak. Mocht er ondanks alles toch eentje sneuvelen door wind of het slechte weer dan kunnen ze bij ons terecht voor een nieuwe bloembak”, besluit Frederik.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier